RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blant de dårligste i Kyoto-klassen

Norge klarer neppe å oppfylle kravene i Kyoto-avtalen, og er blant de dårligste i klassen til å nå målene om reduserte klimagassutslipp innen 2010.

15 land ligger an til å nå sine forpliktelser i Kyotoavtalen, mens 21 land ikke ligger an til å nå dem. Norge er blant disse, og er ifølge FNs klimasekretariat i Bonn blant den tredjedelen som gjør det dårligst, skriver VG.

- Utslippskvotene var nok i utgangspunktet for lave. Vi har også satt i gang en del flere olje- og gassfelt som gjør det vanskeligere å nå målene, sier administrerende direktør Steinar Sørensen i Grid Arendal, et informasjonssenter som hører inn under FNs miljøprogram (UNEP).

Prioritering

Sørensen mener politikerne må prioritere hardere.

- Det er viktig at politikerne setter krav som industrien er nødt til å strekke seg etter, sier Sørensen til VG ifølge NTB.

Norge må redusere sine utslipp med 17 prosent innen 2010 for å overholde Kyotoavtalen. Danmark må redusere med 31 prosent, mens Frankrike må redusere med 5,7 prosent.

- Flere av landene som ligger bedre an enn oss har kullkraftverk. Når de stenger et av dem får det større effekt. Vår energi er relativt ren. Dermed må det mer til for å få utslippene ned, forklarer Sørensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere