*Nettavisen* Nyheter.

Blant kondomer og ripssaft

Foto: Henrik Færevåg

Kondomeske, laptop-skammel, rognebærgele og belte med kredittkortholder var noen av vinnerne på ungdommens gründermesse. Se bildene

16.02.06 16:54

- Vi synes det er veldig viktig med sikker sex og derfor kom vi på ideen om å selge en kondomholder, sier Silje Solbakken fra Odda videregående. Sammen med Sissel Laastad har hun som et ledd i gründertreningen startet bedriften Ung Sats.

- Vi prøvde å finne ut om noen andre hadde laget noe tilsvarende og det hadde de, et italiensk selskap hadde gjort det. Vi sendte så e-mail og opprettet kontakt. Nå skal vi selge kondomboksene.

- Dette er ikke bare et skoleprosjekt. Vi kommer til å fortsette. Vi tror på produktet, sier Sissel Laastad.

- Dette er praktisk og så er det mye sikrere enn at gutten går med kondomene i lommeboken sin.

- Hvordan vil dere selge kondomboksene?

- Vi kommer til å selge dem på skoler og på messer, sier de de unge entreprenørene som ganske sikkert får tilbud om hjelp både til markedsføringen og salget i dagene som kommer.

Refleks-paraply
Et produkt som nok vil gå hjem i Bergen, er refleks-paraplyen. Fra Sotra kom en flokk som hadde med hjemmelagde lamme- og oksepølser, i tillegg til ripssaft og en aldeles fenomenal rognebær-gele som sto som et skudd til kjøttkakene.

De som tiltrakk seg mest oppmerksomhet hadde ikke noe produkt, bare en tegning. Laptable er et bord du kan ha laptop'en din på. Du kan ha den i fanget uten å brenne deg, og du sitter bedre.

Grundermessen er et ledd i arbeidet fra Ungt Entreprenørskap, som har til hensikt å vise unge hvordan næringslivet virker. De går gjennom hele prosessen, med finansiering, forretningsplan, målsetting og visjoner.

Flere av bedriftene går allerede etter et år med pene små overskudd. Andre har skjønt at de satset på feil hest. Ikke ulikt slik det er i det virkelige næringslivet.

- Dette var svært lærerikt, var omkvedet blant elevene i Grieghallen i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.