RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Blar opp 50.000 kroner

Sist oppdatert:
Senterpartileder Liv Signe Navarsete blir med Sps dugnad.

LILLESTRØM (Nettavisen): - Velkommen til landsstyremøtet i en veldig turbulent tid, sa partileder Liv Signe Navarsete da hun åpnet Senterpartiets landsstyremøte på Thon hotell Arena på Lillestrøm fredag formiddag.

Navarsete fikk stor applaus da hun gikk på podiet for å holde sin tale.

Der kom hun med nyheten at hun spytter inn 50.000 kroner i partikassa.

- Jeg ble særdeles glad når våre tillitsvalgte har startet en økonomisk dugnad slik at vi ikke skal bli økonomisk skadelidende fordi vi har tilbakebetalt pengene vi fikk. Jeg vil være med på dugnaden, og sier fra meg godtgjørelsen som er til lederen i partiet, som er på 50.000 kroner.

9. september ble det klart at Sp må tilbakebetale 700.000 kroner fordi de mottok 500.000 kroner fra Eidsiva Energi og 200.000 kroner fra Troms Kraft.

Les Stavrums kommentar: Klare lovbrudd i kraftskandalen

- Jeg blir optimist
Navarsete fortalte i sin tale om den turbulente tiden partiet har vært gjennom den siste tiden.

- Det har aldri vært så godt å se dere som i dag. Jeg er stolt av dere, sa hun, og takket for all støtten hun har fått mens det har stormet rundt både henne og partiet.

- Jeg vet at de vanskelige sakene i høst koster for dere rundt om i landet. Jeg vil takke hver og en som har stått opp for oss, og takke alle som har sendt meldinger, e-post og har ringt. Og det er litt moro når jeg får meldinger der det står «Stå på», på ekte sognemål. Da blir jeg optimist, sa Navarsete.

Hun slo tilbake mot kritikerene:

- Det er noen som stiller spørsmål ved mine intensjoner i politikken, men alle som kjenner meg vet hva jeg brenner for, sa Sp-lederen bestemt.

- Det har stormet
Navarsete snakket om de tre store sakene som har herjet partiet, striden om Hardanger-mastene, gavebråket og nå til slutt, de 700.000 kronene partiet urettmessig tok imot fra flere kraftsselskap.

- Det har stormet rundt oss helt siden i sommer, sa hun i sine tale.

Hun startet med den siste saken, om den store pengegaven til partiet.

- De 700.000 kronene vi fikk urettmessig, har vi nå betalt tilbake til selskapene. Vi ble først klar over at dette var ulovlig støtte i forrige uke. Da fattet vi umiddelbart vedtak om å tilbakebetale støtten, sa Navarsete.

Navarsete fortalte at de nå vil endre regelverket, slik at de unngår «gråsoner» mellom Senterpartiet og omverdenen i fremtiden.

- Riis-Johansen visste ikke
Hun gjentok at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen ikke visste om pengegaven da han i sommer ga konsesjon til en av giverne.

- Verken Terje Riis-Johansen eller hans statssekretær visste om dette. De burde visst det, men de visste ikke, sa hun.

Navarsete påpekte at det har vært full åpenhet om at Senterpartiet mottok pengene.

- Men vi forvisset oss ikke om at Terje Riis-Johansen var kjent med det. Det skulle vært gjort, og det er jeg som har det øverste ansvaret for at det ikke skjedde, sa partilederen.

- Ja, det ble gjort en feil, men så fort vi ble gjort oppmerksom på det, så ryddet vi opp, og nå har vi startet arbeidet med å endre regelverket slik at dette ikke skal skje igjen, sa Navarsete videre.

- Kjente ikke reglene godt nok
Navarsete kom også inn på det mye omtalte armbåndet hun mottok da hun var gudmor under en skipsdåp.

- Det har høstet mye kritikk, og det er ikke tvil om at det var feil at jeg mottok armbåndet, sa hun.

Hun mente likevel enkelte medier har gått for langt i dekningen.

- Media gjør jobben sin med å få dette fram, men media skaper også inntrykk som ikke er sanne. Det er slått fast at jeg fikk armbåndet av Kjell-Inge Røkke. Det er feil, spesielt siden vi aldri har snakket sammen, sa Navarsete.

Navarsete vektla igjen at hun har gitt skattemyndighetene alle de riktige opplysningene om gaven.

- Jeg har gitt skattestyresmaktene alle opplysninger om dette, og vel så det. Jeg har aldri gjort forsøk på å skjule at jeg fikk den gaven. Jeg skulle vært mer oppmereksom, men jeg hadde ikke satt meg godt nok inn i regelverket, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere