RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blåresept-ordningen får stryk

Sist oppdatert:
1. november blir blåresept-ordningen endret. Men fortsatt vil flere tusen nordmenn ikke kunne få de beste medisinene på markedet.

Det fører til at mange ikke får den hjelpen de kunne ha fått fordi de ikke har råd til selv å dekke den dyre medisinen, melder TV 2.

Dette har it-konsulenten Steinar Grande fått merke. For et par år siden fikk han diagnosen diabetes 2. Legen anbefalte et godkjent medikament som gjorde at Grande fungerte godt i sin fulltidsjobb. Problemet var at pillene var rådyre, og de kom aldri på blå resept.

Sliter
- Det jeg stusser over, er at helsemyndigheten godkjenner en ny medisin og anbefaler dem brukt i behandling, og så kommer de økonomiske myndighetene inn og sier at dette har vi ikke råd til, sier Grande.

Han måtte av økonomiske grunner gå over til medikamentet som er godkjent på blå resept - men han sliter:

- Jeg får en sitring i kroppen, får vondt i hodet og føler meg utilpass, sier Grande til TV 2.

Tusenvis i samme situasjon

Ifølge Funksjonshemmedes fellesorganisasjon er tusenvis av nordmenn i Grandes situasjon. Derfor krever de nå full endring av blåreseptordnigen:

- Det er trist at så mange tusen nordmenn frarøves muligheten til bedre helse og bedre livskvalitet når det er medisiner som er godkjent og burde vært tilgjengelig for norske pasienter, sier Jarl Ovesen, assisterende generalsekretær i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere