RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blåste i topp-politikere, gikk på elgjakt

Ordføreren i Kautokeino kommune, Jan Ole Buljo, reagerer sterkt på at påtroppende ordfører, Anton Dahl, heller ville gå på elgjakt enn å møte justiskomiteen om Finnmarksloven i forrige uke.

- Det er veldig skuffende. Elgjakta varer flere uker. Finnmarksloven er veldig viktig for kommunen, og det skulle gå an å prioritere tiden bedre når en skal ha et så viktig verv som ordfører, sier Buljo til TV 2 Nettavisen.

Formannskapet i Kautokeino skulle møte Stortingets justiskomite forrige torsdag. De hadde blitt bedt om å møte en time før møtet med topp-politikerne. Da møtet skulle begynne, viste det seg at formannskapet ikke var beslutningsdyktig fordi bare to av totalt fem medlemmer møtte.

- Viktig lov
- Kommende ordfører Anton Dahl (Venstre) var en av tre som ikke møtte. Det er skuffende, for Finnmarksloven handler om den framtidige forvaltningen av ressursene i Finnmark, sier Buljo, og viser til at Kautokeino kommune er den største kommunen i landet.

- Derfor vil Finnmarksloven ha veldig stor betydning for forvaltingen av arealer og ressurser i kommunen, sier han.

På jakt i 35 år
Anton Dahl kan ikke forstå hvorfor gammelordføreren tar slik på vei.

- Jeg har deltatt på jakta i 35 år og satt av ferie for å delta også i år. Jeg meldte forfall da innkallingen til møtet kom, men noe må ha gått galt i kommuneadministrasjonen, sier Dahl.

410 km til valdet
Han forteller at han hadde 410 kilometer å kjøre – en vei - til elgvaldet som han fikk tildelt. Så er det tre timers gåtur inn i fjellet.

- Det er så langt at jeg ikke hadde tenkt å komme hjem dagen etter, for å si det slik. Dessuten kan jeg snakke med justisminister Odd Einar Dørum hver dag hvis jeg vil. Han vet svært godt hva jeg mener om Finnmarksloven, sier Dahl som hittil har skutt to ungdyr og en kalv i årets jakt.

Han har fortsatt to dyr igjen å skyte i et annet vald som også ligger 400 kilometer unna.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere