Gå til sidens hovedinnhold

Ble avvist på voldtektsmottak

Fordi Krødsherad kommune har sagt nei til å være med i det interkommunale samarbeidet, skal en voldtatt kvinne ha blitt avvist på voldtektsmottaket i Drammen.

Etter påtrykk fra både vakthavende politibetjent og jourhavende i Nordre Buskerud politidistrikt, fikk kvinnen omsider komme inn likevel.

- Beklagelig
Kommunelege Fin Resch hadde da personlig garantert mottaket at de skulle få oppgjøret for behandlingen av kvinnen, 14.500 kroner, skriver Drammens Tidende.

- Beklagelig. Det er ingen som helst tvil om at vi tapte mye tid i etterforskningen. Samtidig er det nødvendig at kvinner i en slik situasjon raskt får hjelp fra fagfolk, sier etterforskningsleder Torstein Sjo Gustad til avisen.

Mangler penger
- Det er fem av 22 kommuner i Buskerud som har sagt nei til være med i et slikt interkommunalt samarbeid. Når det kommer til slike situasjoner, må vi bare avvise dem som ikke er medlemmer hos oss. Det ville jo ikke være riktig at andre kommuner skulle betale en slik tjeneste, sier Inger Lise Hallgren, daglig leder ved den regionale legevakten i Drammen IKS.

Hallgren tror mangel på penger ofte kan være årsaken til at kommuner velger å stå utenfor. Krødsherad har slitt for å få endene til å møtes de senere årene.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene