RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble kastet 7 meter til værs

Sist oppdatert:
Trålen ble til en trampoline, og Arnt Bjarne Pedersen (49) forsvant i havet.

Styreformann Yngvar Gustavsen i rederiet Prestfjord AS sier det har vært tungt å leve med kritikken som har kommet etter at de mistet en mann over bord 4. januar.

- Vi har alle opplevd dette som en veldig tragisk hendelse. Vi er mennesker vi også, og jeg kan love deg at det ikke lå økonomiske hensyn bak da vi bestemte oss for å fortsette fisket, sier styreformann Yngvar Gustavsen i rederiet som eier fabrikktråleren FT «Prestfjord» til Nettavisen.

Trål ble trampoline
Tobarnsfaren Arnt Bjarne Pedersen (49) hadde vært om bord på «Prestfjord» i bare en uke da den tragiske ulykken på Tromsøflaket skjedde 4. januar. Deler av trålen lå på dekk da Pedersen gikk ut på den. En bølge løftet båten, og gjorde at trålen plutselig strammet seg, og sendte 49-åringen høyt til værs. Han falt ned igjen på båten, og var etter alt å dømme bevisstløs da han skled ut i vannet.

Gustavsen forteller at mannskapet ble tilbudt å gå inn til Tromsø eller Vesterålen for å få krisehjelp.

- Økonomisk ville ikke mannskapet ha tapt noe som helst. Vi kunne ha foretatt lossing og vedlikehold, og gitt dem krisehjelp om bord, sier Gustavsen.

Rederiet var også i kontakt med familien til den avdøde, og forsøkte å etterkomme de ønskene og behovene de hadde.

- Tungt å leve med
Kaptein Odd Mork på FT «Prestfjord» skriver i en pressemelding at kritikken mot mannskapet har vært tung å leve med. Han sier at mannskapet selv fikk avgjøre hva som skulle skje etter at søket var avsluttet. Det ble holdt en minnestund om bord, og alle ønsket at fisket skulle fortsette.

«Konklusjonen vår var at vi har et nært og tett samhold om bord, og dermed ville vi bearbeide sorgen om bord og fortsette fisket».

Mannskapet fikk fri tilgang til telefon, og bedt om ta kontakt med sin familie. Da båten kom til land etter en uke, ble det holdt en minnestund der mannskapet og representanter for rederiet deltok.

«Vi om bord på «Prestfjord» ser på det som en ekstra belastning dersom vi blir møtt med spekulasjoner om hvordan rederiet håndterte denne saken», skriver skipperen.

Fabrikktråleren hører til i Sortland, og har et mannskap på cirka 30. Båten er normalt ute på fiskebankene omkring fem til seks uker av gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere