*Nettavisen* Nyheter.

Ble overkjørt av stridsvogn

- Det er utrolig at vi lever, sier Knut Okkenhaug, mannen som ble overkjørt av en stridsvogn i Grong. Bilen hans ble klemt paddeflat.

03.03.05 09:17

Stridsvognen av typen Leopard deltok i militærøvelsen Battle Griffin og kjørte rett over bilen med to personer i ved 17.30-tiden i dag.

- Jeg og kona var på vei hjem fra hytta, og ved skianlegget i Bjørgan møtte vi tanksen. Det ble trangt i veien, så jeg stoppet bilen, men tanksen viket ikke og klatret over bilen med et belte, forteller Okkenhaug (57) til TV 2 Nettavisen.

Selv ble han sittende fastklemt i bilen, men til alt hell kom han fra den dramatiske opplevelsen med bare noen skrammer.

Okkenhaug mener det hadde vært plass til begge i kjørebanen.

- Jeg tror ikke han så oss. Jeg la bilen helt inn i veikanten og regnet med at han snart måtte begynne å vike, men det gjorde han ikke, så da sa jeg et stygt ord. Vi rakk ikke komme oss ut av bilen før han kjørte over oss, sier han.

Bilen ble klemt helt flat på førersida.

- Faen, tenkte jeg da han begynte å klatre over bilen. Jeg var bare glad for at jeg kunne snakke etterpå og rakk ikke tenke på at det kunne ha gått verre. Jeg er kjempeglad for at vi sitter her nå, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Etterpå fikk jeg hjelp til å komme meg ut av bilen, og en militærlege kom til stedet ganske fort. Han kjørte oss hjem og undersøkte oss. Jeg er mørbanket, men ellers ikke skadd, sier Okkenhaug, som fikk taket på bilen klemt ned i skulderen da tanksen kjørte over ham.

«Årsaksforholdet til hendelsen undersøkes nå av Militærpoliti og sivilt politi,» opplyses det i en pressemelding fra Battle Griffin onsdag kveld.

- Vi fikk ingen forklaring, men ble lovet at noen skulle ta kontakt i løpet av kvelden, sier Okkenhaug på telefon fra Grong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag