RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ble rik på pengefunn

Foto: Erichsen, Jarl Fr.
Kvinnen som fant over 200.000 kroner tenkte ikke på å ta pengene selv.

Det var lørdag for snart to uker siden at kvinnen i 20-åra ble oppmerksom på at en mann hadde mistet en konvolutt i det han gikk av trikken.

LES OGSÅ:Kvinne fant 24.000 euro

Konvolutten viste seg å inneholde 24.000 euro - eller rundt 205.000 kroner. Pengene ble levert til trikkefører, som ekspederte dem videre til politiet.

- Jeg satt ved siden av denne mannen helt fremst i trikken. Like etter han hadde gått av trikken så jeg konvolutten ligge på gulvet. Da jeg reiste meg for å ta opp konvolutten så jeg at noen penger hadde falt ut, sier kvinnen til VG.

Hun vil ikke stå frem med navnet sitt.

Ærlighet varer lengst, heter det. Kvinnen kan uansett glede seg over en finnerlønn på 20.000 kroner. Skulle det vise seg at ingen gjør krav på pengene - noe som kanskje ikke er helt utenkelig, så kan den unge kvinnen bli enda rikere.

Hittegodsloven sier nemlig at finneren i slike tilfeller har krav på én tredjedel av det som blir funnet. I så fall kan hun putte ytterligere 48.000 kroner i lomma.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere