*Nettavisen* Nyheter.

Ble slått fordi han snakket

En 18-åring som beskyldes for overfallet på funksjonshemmede Kjetil Rusvik på Holmlia, sier at de ble provosert av måten Rusvik snakket til dem på.

Mandag ble nok en 18-åring og en 19-åring fra Holmlia varetektsfengslet frem til 10. februar, siktet for grov legemsbeskadigelse, skriver Aftenposten.

Provosert
18- åringen sier at den funksjonshemmede gutten hoppet etter dem inn på bussen og påsto at de hadde stjålet lommeboken hans. En av guttene slo da Rusvik ned, fordi de ble provosert av måten han snakket til dem på.

- Mange av disse er godt kjent av politiet for straffbare forhold. Vi må jo kunne spørre om det lokale barnevernet har gjort jobben sin når det over tid får utvikle seg et slikt voldsmiljø på Holmlia, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til avisen.

Like oppgitt
Barnevernet på er på sin side like oppgitt som politiet. Til Østlandssendingen i dag sier ledelsen for ungdomsteamet at de stanger hodet mot et stivbeint regelverk som hindrer dem i å tvangsbehandle problemungdom, og fjerne dem fra lokalmiljøet.

Rusvik er nå koblet fra respirator, men kjemper fortsatt for livet på Aker universitetssykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag