Ble smigret av drapstrusler

Kvinnen syntes først det var et tegn på kjærlighet at kjæresten truet med å drepe dem begge hvis hun dumpet ham. Men det endret seg.

15.06.06 17:48

Nå har Bergen tingrett dømt mannen til betinget fengsel for drapstrusler mot hans tidligere kjæreste og hennes barnebarn.

Ble ikke redd
Paret i 60-årene traff hverandre i 2000 og ble snart kjærester. Kjærligheten blomstret i starten og mannen fortalte kvinnen at han ville ta livet av dem begge dersom hun forlot ham. Men de alvorlige drapstruslene gjorde ikke kvinnen skremt. Derimot oppfattet hun dem som smigrende.

I fire år før forholdet tok slutt i høsten 2004. Mannen tok bruddet svært tungt og ønsket at de to skulle bli sammen igjen. I flere måneder oppsøkte han henne med det formål å få kjærligheten i gjenge igjen, men uten hell. Etterhvert som han ble avvist, ble henvendelsene stadig mer truende.

Blod ville flyte
I november 2004 begynte tekstmeldinger og brev med truende innhold å hagle inn til den nå sterkt forskremte kvinnen. Ved en anledning møtte hun på ham på en restaurant i Bergen sentrum, og etter nok et avslag, truet han henne med at «blodet ville flyte» dersom hun senere på kvelden ville dukke opp på en nattklubb han hadde tenkt seg på.

Kvinnen fnøs av trusselen og gikk likevel på nattklubben. Der observerte han henne mens hun danset med en annen mann. Rasende gikk den sterkt berusede mannen over til sin tidligere kjæreste og truet med å skyte både henne og barnebarnet hennes i ryggen. Kvinnen ble fylt med en voldsom frykt som gjorde at hun i tiden etter trusselen holdt seg hjemme og passet på familien.

Banket konas elsker
60-åringen, som nå bor i Sverige, har i tillegg en mørk forhistorie når det gjelder sjalusi. For 25 år siden slo han sin daværende kones elsker helseløs og ble dømt for grov vold mot mannen.

Overfor tingretten benektet han tirsdag for truslene han var tiltalt for. Han forklarte at han var svært full på nattklubben og ikke husket å ha vært truende. Men retten tvilte på forklaringen hans og viste til hans mange forsøk på å få sin eks-kjæreste tilbake.

- Desperat
«En trussel om å drepe noen og deres nærmeste, framsatt i en situasjon hvor tiltalte gjentatte ganger og nokså desperat forsøkte å få dem til å bli kjærester igjen, er klart skikket til å til å skape alvorlig frykt.» skriver tingretten i dommen mot 60-åringen.

Retten mente truslene om drap var svært alvorlig, men dømte ham til betinget fengsel i 30 dager. Han må også betale en bot på 8000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.