Ble tyvene bitt til blods?

Personene som knabbet krokodillen fra Akvariet la igjen spor på åstedet.

31.03.08 19:23

(iBergen.no) Etterforskere har sikret seg DNA-spor fra krokodilleburet på Akvariet. Nå håper politiet å finne en match i DNA-registeret.

- Vi har sikret DNA-spor, men det er ikke sikkert at det vil løse saken for vedkommende må være registrert fra før, sier politioverbetjent Siri Doksæter ved brann- og tyveriavsnittet på Sentrum politistasjon til iBergen.no.

Prioriteres
Mens de venter på svar, pågår etterforskningen for fullt.

- Jeg vil ikke kommentere hvilke etterforskningsskritt som taes, men dette er en sak vi prioriterer, sier Doksæter.

Politiet skal ikke ha noen mistenkte i saken og det er foreløpig ikke kommet inn tips, til tross for at Akvariet har utlovet en dusør på 25.000 kroner.

Vi har ikke fått inn noen tips, og vi vil oppfordre folk til å kontakte politiet. I mellomtiden håper vi at tyvene vet hva de skal gjøre for krokodillen. For at den ikke skal dø må den ha varmt vann, rolige omgivelser hvor den kan gjemme seg og rotter og mus som fór, sier biolog ved Akvariet, Jens Andreas Huseby.


(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

226374

Kan ikke gi amnesti
Dyrepasserne ved Akvariet håper nå at fornuftige mennesker i Bergens undergrunns-reptilmiljøet vil hjelpe til med nyttig informasjon. Huseby er også fristet til å gi tyvene amnesti dersom de returnerer krokodillen.

- Men antagelig vil det være straffbart. Likevel, vi er jo interessert i dyret og dets ve og vel.

Han forteller at krokodillen, som er av typen kilhodet dvergkaiman, ikke har et ettertraktet skinn eller tenner. Personlig tror han reptilen ble stjålet for å holdes som kjæledyr.

- Men det er viktig å merke seg at dette ikke er et ufarlig dyr. Blir den terget vil den gå til angrep og den kan drepe hvis den biter på feil sted. I forhold til størrelsen har den det kraftigste bittet av alle dyr og den ruller rundt fem ganger på bare ett sekund. Det ville ikke forundret meg om den har bitt tyvene til blods da de stjal den. DNA-funnet er veldig interessant. Kanskje vi snart hører om noen nye pasienter med bittskader på Haukeland? spør Huseby.

- Stappet i bag
Trolig har den 70 centimeter lange krokodillen blitt stjålet fra utstillingen i Akvariet i løpet av åpningstiden fredag, men tyveriet ble først oppdaget søndag.

- Det ser ikke ut som det har vært innbrudd i bygget så kjeltringene har trolig brutt opp buret og stappet den i en bag eller sekk eller noe. Krokodillen er tam og kommer gjerne bort når man åpner buret for å få mat. De som har stjålet krokodillen vet nok hva de har gjort. Arten er den som blir minst i hele verden, sier akvariedirektør Kees Ekeli til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag