*Nettavisen* Nyheter.

Ble vekket av panservogn

Et ektepar på Høylandet i Nord-Trøndelag ble brått vekket da en 25 tonns panservogn raste inn i husveggen mandag morgen. - Jeg tenkte det var jordskjelv, sier Odin Viken (69).

07.03.05 09:17

Den 25 tonn tunge panservognen, en stormpanser av typen CV 90, begynte å skli under rygging og raste inn i huset som ligger ved riksvei 17 ved Vassbotna. Ekteparet som bodde i huset var hjemme, og fikk seg en brå vekker på morgenkvisten da stormpanseren kom dundrende inn i veggen.

- Jeg våknet av et veldig leven og så et smell. Jeg tenkte det var jordskjelv, sier Odin Viken (69). Han og kona (67) slapp fra hendelsen uten skader, men innrømmer at de fikk seg en skikkelig støkk.

- Det var ubehagelig, ja, sier Viken til TV 2 Nettavisen. Han opplyser at kjøretøyet ødela kledningen på huset og at sammenstøtet også førte til skader på ekteparets baderom.

Forsvaret beklager uhellet, som nå etterforskes av militærpolitiet.

- Vi beklager selvfølgelig veldig sterkt dette uhellet. Slikt skal ikke skje, sier Pia Width, presseoffiser for øvelsen Battle Griffin til TV 2 Nettavisen. Hun opplyser at panservognen tilhører de norske styrkene i øvelsen og at den trolig var bemannet med tre personer.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 06.02, ifølge operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det er ikke første gang militære kjøretøyer er involvert i uhell i forbindelse med øvelsen Battle Griffin. 2. mars slapp et et eldre ektepar uskadd fra det da bilen de satt i ble overkjørt av en Leopard stridsvogn. Denne gangen dreide det seg ikke om en stridsvogn, men det som i militær ordbruk kalles et pansret personellkjøretøy.

- Vi beklager dette, og vil så fort som mulig ta kontakt med huseier for å få gjort opp for skadene, sier pressesjef for øvelsen Battle Griffin, kommandørkaptein Thom Knustad, til TV 2 Nettavisen.

Panservognen kjørte av veien i forbindelse med en operasjon i området. 1400 soldater fra 15 nasjoner deltar i øvelsen Battle Griffin, som avsluttes onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.