*Nettavisen* Nyheter.

Blekkulf vil bli barneombud

35 personer ønsker å bli nytt barneombud. Blekkulf, eller daglig leder i miljødetektivene Blekkulf, Andrew P. Kroglund, samt en konkursrammet advokat er to av søkerne.

Barne- og familiedepartementet har fått inn 35 søknader til ombudsjobben. De aller fleste er fagpersoner innen pedagogikk, skole og barnearbeid, men det er også noen mer originale søkere. Krogvold, alias Blekkulf, sier til Dagsavisen at en slik jobb ikke bør besettes av et snevert fagmenneske, men en som har ideer, guts og initiativ.

Eksordfører og skolesjef
I søkerbunken ligger også den konkursrammede bergensadvokaten Knut Ove Soltvedt (53). Tidligere i år mistet han også sin advokatbevilling, og etterforskes nå for brudd på merverdiavgiftsloven.

Tidligere ordfører i Gratangen, Rita H. Roaldsen (47), er en annen søker med bakgrunn fra politikken. På listen finnes også ti anonyme søkere, blant disse er en kvinnelig politisk rådgiver (32) bosatt i Oslo, en mannlig bydelsdirektør (54) i Oslo og en kvinnelig skolesjef (53) i Stavanger.

Nåværende barneombud, Trond Waage, trer av 1. april neste år etter åtte år i jobben.

Barneombudet oppnevnes av kongen i statsråd og sitter i en fireårsperiode. Barneombudet kan ikke sitte lenger enn to perioder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.