RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bløffen om norsk asylpolitikk

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Norske velgere er langt mer opptatt av asyl- og innvandringspolitikk ved dette valget enn på lenge.

De må derfor føle seg litt lurt av den manglende dekningen dette tema har hatt i valgkampen. Det kan virke som om både Arbeiderpartiet og Høyre har lagt språkbruken sin tett opp til Fremskrittspartiet, for å gjemme bort den reelle politiske forskjellen i dette viktige spørsmålet.

Når Aps løshunder Jan Bøhler og Rune Gerhardsen rykker ut i Dagbladet og krever internering av kriminelle og identitetsløse asylsøkere, er dette et patetisk forsøk på dobbeltkommunikasjon. Arbeiderpartiet har ledet en flertallsregjering i 4 år og hatt ansvaret nettopp for asyl- og innvandringspolitikken, med den konsekvens at det nå settes ny norsk rekord i mottak av asylsøkere. Mange av dem kommer til landet uten identitetspapirer. Da bør man jo faktisk spørre hvorfor regjeringen gang på gang har stemt ned Fremskrittspartiets forslag om å opprette lukkede asylmottak for å ha kontroll med identitetsløse og kriminelle asylsøkere, inntil man får sendt dem ut av Norge.

Høyres forsøk på å fremstå som handlekraftige, var Erna Solbergs forslag om å innføre meldeplikt for asylsøkerne. Meldeplikt? De skal altså få oppholde seg i landet uten restriksjoner, med mulighet for å begå omfattende og alvorlig kriminalitet, noe de kan holde på med inntil de i så fall blir arrestert. Tror noen virkelig at de vil melde seg for norske myndigheter med jevne mellomrom?

Erna, som nå ønsker å gjenopplive en regjering av bondevikpartiene, tidenes mest upopulære regjering. Er det virkelig noen som tror det blir en strengere asylpolitikk i Norge, med KrF og Venstre i regjering? Dette illustrerer med all tydelighet hvilken dramatisk forskjell det blir på en regjering med eller uten Fremskrittspartiet. For de velgerne som ønsker seg en sterk og handlekraftig regjering bør tenke seg nøye om før de eventuelt stemmer Høyre. Det kan få som konsekvens at norsk asylpolitikk blir like løssluppen og naiv som gjennom de siste 4 årene med Stoltenberg.

Partiene forsøker seg altså på en ny vri, de kommer ikke med påstander lengre om at Fremskrittspartiets forslag er rasistiske og håpløse, men legger sin egen retorikk tett inntil Frp, i håp om å fjerne saken fra den politiske dagsorden.

Det de likevel ikke kommer unna, er at Fremskrittspartiets forslag er gjennomført- i Danmark! Resultatene er overveldende, Danmark har fått kontroll med asyltilstrømmingen, det har ikke Norge.

Hvorfor snakker ikke Jens Stoltenberg om konsekvensene av hans egen politikk gjennom 4 år? Hvorfor bruker han mesteparten av denne valgkampen på å ikke snakke om Aps politikk, om det faktum at han har hatt flertall og ansvar i 4 år? Hvorfor unngår han å ta ansvar for asylpolitikken, den voksende kriminaliteten og den økende utryggheten landets innbyggere føler?

Norske medier burde nå slutte å løpe etter løshunden Jan Bøhler og heller konfrontere landets statsminister og AP-leder Jens Stoltenberg. Er Jan Bøhler representativ for AP, eller skal vi tross alt forholde oss til det den rødgrønne regjeringen har gjort, som har gitt oss ny norsk rekord i mottak av asylsøkere!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere