RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bli alt du har drømt om

Sist oppdatert:
Se ekspert-tipsene på hvordan du kan få det beste sexlivet, det perfekte forholdet og den peneste huden.

(SIDE2):Er det mulig å ha alt på en gang? Et godt sexliv, max overskudd, en veltrent kropp, den glatteste huden, den kuleste stilen og i tillegg være lykkelig og ha den perfekte kjæresten?

Kanskje er det mulig dersom du følger rådene fra disse ekspertene:

Stylist Jan Thomas, MOTE-OG SKJØNNHETSEKSPERTEN:
Skjønnhet: - Det verste folk gjør er å ikke ha tid til å ha tid til seg selv. Mange glemmer helt seg selv når de gifter seg og får barn. Selv har tre leveregler jeg hele tiden følger, jeg passer på å ha tid til å trene, drikke masse vann, og få nok søvn. I tillegg er det superviktig å ta vare på huden. En fin hud og god helse, gir et bedre selvbilde.

Mote: - Gå for tidløse plagg. Vesker og sko kan friske opp et helt antrekk. Trendplagg kan du gjerne kjøpe litt billigere. Det er viktig å bruke fantasien din. Selv går jeg ofte på Fretex, men jeg har bevisste mål når jeg går inn der. Med et innslag fra Fretex kan du lettere skille deg ut blant mengden. Salg er din beste venn, men kan også være din verste fiende. Du bare kjøper masse greier du aldri bruker, eller du kan gjøre skikkelige kupp. Vær bevisste på det du kjøper.

Psykolog Kristin Spitznogle, SEX-EKSPERTEN:
- Slapp av, nyt og gi deg hen. Følg dine egne instinkter og gjør det som faller deg inn og tenner deg. Vær til stede i din egen opplevelse, og prøv å gi litt hel... i prestasjonsangst og bekymringstanker.

Til jentene: Hår og sminke skal IKKE ligge perfekt etter en lidenskaplig økt i sengehalmen! Til alle: Det du mangler i teknisk kompetanse tar du igjen i ren entusiasme. Ha det moro og nyt det hele!

Klinisk ernæringsfysiologMarianne Mathiassen, ERNÆRINGSEKSPERTEN:
- Spis tre-fire faste hovedmåltider hver dag og helst 1-2 mellommåltider i tillegg

- Drikk vann mellom måltidene

- Velg magert kjøtt til hverdags - dette gjelder også pålegg

- Spis «5 om dagen» som betyr 3 grønnsaker og 2 frukter, tilvsvarer en mengde på ca 750 gram for voksne.

- Innta minst 3 porsjoner med meieriprodukter om dagen for å sikre kalsiuminntaket. Nyere forskning har også vist at magre meieriprodukter gjør det lettere å gå ned i vekt.

- Kvinner bør sørge for å få i seg nok jern - jern finnes først og fremst i kjøtt og innmat, samt i grove kornprodukter

- Fisk bør spises minst to ganger i uken, og det er først og fremst de fete variantene som du bør spise.

- I den grad du har tid er det fint å lage maten mest mulig fra bunnen av. Det trenger ikke å være veldig vanskelig men krever noe mer planlegging slik at du har matvarene du trenger for hånden. Mye hel- og halvfabrikata inneholder mye fett, mye salt og realtivt lite næringsstoffer.

Pressetalsmann i SATS Anders Grøterud, TRENINGSEKSPERTEN:
- Tren med intensitet 2-3 ganger i uka og vær i tillegg litt aktiv hver dag. Gå for eksempel en tur på 15-20 minutter hver dag.

- Hvis du trener en time hver dag så bruk en tredjedel av tiden til å trene kondisjon og resten av tiden på styrke. Hvis du har en stillesittende jobb så husk å trene ryggmusklene for å få en bedre holdning. Varier treningen din så det ikke blir ensidig og et ork å komme seg på trenin.

Guro Kristin Morken, FAMILIETERAPEUTEN:
- Det handler om kommunikasjon. Alt vi gjør er kommunikasjon. Ha omsorg og respekt for hverandre. Vise interesse for hverandre. Felles opplevelser, men også egentid. Bidra der hvor den andre prøver å få noe til. Vi trenger ikke alltid argumentere, vi må også akseptere at vi er ulike og mener forskjellig.

- Prøv å være hverandres beste venn. Hjelpe og støtte hverandre. Kjærlighet og samliv handler også om ansvar og forpliktelse.

Vi lærte i barndommen at:«Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad». Videre lærte vi; «Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg». Dette er enkle regler, men prøv dem, - de virker hver gang.

- Folkeskikk gjelder i parforholdet som ellers i samfunnet. Husk at når du sier noe viktig til den andre, så oppfør deg som om du mener det.

Ine Foss, KARRIEREVEILEDEREN:
- Forsøk først og fremst må du kartlegge: Hva er karriere for meg? Hva er mine grunnleggende verdier og ønsker for fremtiden?

- Oppskriften på det perfekte liv er kanskje ikke karriere, men hvordan finne en god balanse mellom karriere og privatliv/fritid. Det er alt for mange som ikke gjør egne valg, men prøver å tilfredsstille omgivelsene. Det vil du aldri bli lykkelig med. Vær ærlig med deg selv i forhold til egne verdi- og karrierevalg, bare DU vet hva som er rett for deg.

- Jeg er også opptatt av at karrieren er forandelig, slik som arbeidsmarkedet. Det er uansett fornuftig å vurdere hvilke jobbmuligheter som finnes innenfor dine ønsker for fremtiden. Men intet valg er endelig, kanskje trenger du ikke begrense deg til akkurat det ene yrkesvalget, eller planlegge så mange år frem i tid? Breddekompetanse kan åpne flere muligheter, utdanning blir også blir viktigere og viktigere. Det er heller aldri for sent å omskolere, eller utvikle seg gjennom etter- og videreutdanning. Kompetansen er ditt viktigste forhandlingskort med ny arbeidsgiver.

- Økonomi er selvsagt også en viktig faktor ved valg av ny jobb, men ikke alt. Jeg tror du lurer deg selv, eller sliter deg ut, om du ikke trives eller føler du mestrer jobben. Familie, fritid og stor fleksibilitet er dessverre ikke alltid like forenelig med høy lønn, og store krav til tilgjengelighet. Hva er viktigst for deg i den livsfasen du nå er inne i?

- Det viktigste er uansett at du er komfortabel selv, har en god porsjon selvinnsikt, motivasjon og tillitt til din egen kompetanse!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere