RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir millionær på råkjørere

Sist oppdatert:
Redningen for fartsglade er her. Firmaet BOT tilbyr å betale for din råkjøring, likevel skal de gå i millionoverskudd.

(iBergen.no ) På nettsiden bot.as kan du ved å bli medlem få betalt fartsbøter både på vei og til sjøs. Tjenesten koster ikke mer enn 89 kroner per måned. For 29 kroner ekstra kan du i tillegg få dekket parkeringsbøter. Dette må vel være gullkantet for råkjørere og parkeringssyndere?

- Det er ikke slik at vi oppfordrer til å glemme gjeldende lover, men vi har en tjeneste der vi tilbyr våre medlemmer å hjelpe med å betale uforutsette regninger. Alle kan være uheldig, når du er i andre tanker blinker plutselig en fotoboks eller det er kontroll, sier daglig leder Linda Gran til iBergen.no.

Hundrevis av medlemmer
Siden oppstarten i september er det allerede meldt inn nærmere 700 medlemmer. Satsingen har gått over all forventning og den lille bedriften, i dag på to ansatte, regner med å måtte utvide med én eller to personer i nær fremtid. Allerede til neste år kalkulerer BOT med millionoverskudd.

- Antall medlemmer har gått bedre enn forventet. Vi vurderer å ansette én eller to personer til snarlig. Konseptet er enkelt og greit og vi tror det skal gå med et bra overskudd. Neste år regner vi med å tjene mellom en og to millioner kroner, forteller Gran, som påpeker at et slikt overskudd avhenger av at det fortsetter å komme mange medlemmer.

Ideen fikk hun etter selv å ha blitt tatt i fartskontroll. Det var i påsken i år at Gran fikk svi for å ha vært for hard på gassen. Hun måtte punge ut med 3600 sure kroner etter å ha kjørt i 92 km/t i en 80-sone. Imidlertid virker det som om hun har ofret en tanke til dem som er enda hardere bak rattet, firmaet betaler bøter helt opp til 7800 kroner.

- De laveste fartsbøtene vi betaler er 500 kroner, maks er 7800. Dette er den høyeste bøtesatsen for fartsovertredelse, 35 km/t over tillatt hastighet i 80-sone og oppover. Det meste vi har betalt ut for ett medlem var en bot på 6500 kroner. Neste år regner vi med å betale ut rundt 13 prosent av det som utgjør overskuddet, forteller Gran.

Hundretusener i bøter
Så langt har det ikke blitt de store utbetalingene, men neste år regner firmaet altså med å måtte betale drøyt opp mot 200.000 kroner i bare fartsbøter. I tillegg kommer utgifter for dem som har betalt for ekstratjenesten som dekker parkeringsbøter.

- Jeg har ikke de tallene foran meg nå, men det blir nok en sum der også. Vi regner uansett med at de aller fleste bøtene som kommer inn er fartsbøter, sier Gran. Hun minner om at firmaet ikke betaler flere enn tre bøter for hvert medlem og at firmaet betaler bøter for inntil 10.000 kroner per medlem.

Mesteparten av medlemmene er østlendinger og menn i aldersgruppen 20 til 40 år utgjør den største andelen. I løpet av neste år håper firmaet å tilby ekstra produkter som laservarslere og varsel mot fotobokser.

Ifølge Gran er tjenesten fullt lovlig. Her kan du lese om vilkårene for medlemskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere