*Nettavisen* Nyheter.

Blir norsk gassdirektør

Bjørn-Erik Haugan er ansatt som direktør for den planlagte innovasjonsvirksomheten for miljøvennlig gassteknologi.

03.11.04 10:57

- Jeg er godt fornøyd med at vi har fått på plass en direktør som har lang og bred erfaring innenfor gass og teknologiutvikling. Med denne ansettelsen ligger alt til rette for at virksomheten kan starte opp som planlagt i januar neste år, sa olje- og energiminister Thorhild Widvey på en pressekonferanse i Porsgrunn onsdag ifølge en pressemelding.

Innovasjonsvirksomheten skal ha som hovedoppgave å bidra til utvikling og demonstrasjon av miljøvennlige gassteknologier. I 2005 får Haugan og hans stab disponere nærmere 100 millioner kroner til formålet.

Bjørn-Erik Haugan er utdannet sivilingeniør og har bred bakgrunn fra arbeid med innovasjon innen energi- og gassteknologier. Han kommer fra en stilling som direktør i GE Energy (Norway) AS, der han blant annet har ledet arbeidet med energieffektive turbiner. Haugan har også bakgrunn som konsernansvarlig for miljøteknologi i Kværner, og har deltatt i programstyret for energisektoren i Forskningsrådet i 6 år. Bjørn-Erik Haugan er 53 år og kommer fra Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.