RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir syk av strøm

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kari Berger (50) blir syk av tv, pc, kjøkkenmaskiner, symaskin, komfyr, lysrør, mobiltelefon og mye annet. - Som å være fange i sitt eget hjem, sier hun.

Berger har i tolv år slitt med en sykdom legene ikke har noen diagnose på, men som er høyst reell. Hun blir syk av elektisitet. Hun reagerer på svært mye av det vi andre tar som en selvfølge i hverdagen. Hun kan i lange perioder ikke se på tv, bruke pc eller snakke i mobiltelefon. Mange kjøkkenmaskiner, symaskin og komfyr er også bannlyst.

- Jeg leste at kriminelle nå skal få anledning til hjemmesoning med elektronisk overvåking. Slik er det vi som er el-overfølsomme lever i mange og lange perioder, sier 50-åringen til Bergens Tidende.

Kari Berger blir syk når hun besøker butikker med sterke lysrør. Hun blir syk når hun skal til lege eller sykehus. Etter å ha vært inne i to måneder, forsøkte hun seg på en lite kjøretur 17. mai - og ble syk igjen. Hennes største frykt akkurat nå, er utbredelsen av det trådløse nettverket.

Ifølge BT er 50-åringen ikke alene - flere hundre mennesker her i landet lider av el-overfølsomhet. Berger har skrevet brev til Gro Harlem Brundtland, og fått til svar fra WHO-sjefen at de har satt i gang granskning for å undersøke farene ved stråling og strøm. Så gjenstår det å se om de finner svar på lidelsen Kari Berger har.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere