*Nettavisen* Nyheter.

Blogger ut Muhammed-tegninger

Faksimile VamPus Verden Foto: (2006)

Blogger Heidi Nordby Lunde legger ut de omstridte Muhammed-bildene på nettet for å vise at ytringsfriheten står fast.

02.02.06 08:52

«Den vestlige selvsensuren, aksepten og toleransen for en urett som ikke rammer dem selv må stoppe nå. Vi forhandler ikke med terrorister i en flykaprings- situasjon, men er villige til å kaste våre prinsipper over bord mot regimer som undertrykker millioner av mennesker? Skal vi være solidariske med den undertrykte befolkningen eller med deres diktatorer?», heter det i bloggen VamPus Verden.

Hun er skuffet over at norske myndigheter ikke står sterkere fast på at yttringsfriheten er absolutt, og hun oppfordrer alle bloggere til å legge ut bilden av Muhammed.

Viktig sak
- Religionsdebatt er jo faktisk ganske vanlig hos oss. «Life of Brian» fra Monty Python var jo for eksempel forbudt da den kom for 20 år siden. Dette er en viktig sak, sier Lunde til Kanal 24.

Lunde tror at publiseringen av navn og bilde er med på å redusere risikoen for de som allerede har stått frem i debatten.

- Jeg synes det er viktig å vise at man faktisk er mange som står frem og støtter debatten om ytringsfrihet og ytringsfrihet i sin ytterste konsekvens, utdyper hun.

Motstander av rasisme
Lunde er tilhenger av fri innvandring og motstander av rasisme, og mener et mangfoldig, liberalt samfunn er et gode. Likevel oppfordrer hun alle bloggere til å publisere bilder av profeten Muhammed.

«Idéer skapes når kulturer møtes. Nytenkning avfødes av mangfold. Men så begynte de å brenne norske flagg i Gaza. Og da ble VamPus forbanna.», skriver hun videre.

Les TV 2 Nettavisens kommentar her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.