*Nettavisen* Nyheter.

Bloggere selger sex

Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)

Via VGs nettsider kjøper horekunder sex fra prostituerte.

08.01.09 10:38

Etter at forbudet mot kjøp av sex trådte i kraft fra nyttår har de fleste prostituerte funnet andre salgskanaler enn byens gater. Mange har opprettet egne blogger, også gjennom VGnetts sider. Her kan man ta kontakt direkte via e-post.

P4s redaksjon fikk enkelt gjort avtale om kjøp av sex via bloggerens oppgitte mailadresse på nettsiden.

Mer kreativitet
- Kvinnene som skal selge seksuelle tjenester må nok tenke nytt og kanskje mye mer kreativt, så dette forbauser meg egentlig ikke, sier leder av Krisesentersekretariatet, Tove Smaadal, til radiokanalen.

Telefon er nok ikke lenger en sikker måte å komme i kontakt med mulige sexkjøpere på, så det å bruke mail og blogger vil nok være en metode vi vil se vil utvikle seg, mener hun.

Sjefredaktør for VG Multimedia, Espen Egil Hansen, understreker at bloggene aldri oppfordrer til direkte sexkjøp slik at det som skrives aldri har kommet i konflikt med lovverket som gjelder for VG Nett.

Flere salgskanaler
Fagkonsulent ved Pro Senteret, Bjørg Norli, har også fått med seg at mange prostituerte har funnet nye måter å treffe potensielle kunder.

- For kvinner som vil selge sex er det bare fantasien som setter grenser, sier Norli til Nettavisen.

I tillegg til blogger, opprettes det profiler på nettsamfunn, det annonseres på nett og enkelte prostituerte oppsøker i større grad barer og hoteller for å komme i kontakt med eventuelle kunder.

- Vi vet ikke så mye om hvor disse kvinnene har tatt veien. Gateprostitusjonen har i all hovedsak bestått av utenlandske kvinner, og mange av disse har enten dratt hjem, ser situasjonen litt an/enn og er litt på vent, forklarer Norli.

Norske på gata
Pro Senteret har også registrert at det fortsatt er noen norske kvinner som holder til på gata.

- Dette er gjerne rusmisbrukere, som igjen sliter med en rekke problemer. Prostitusjon er bare en liten bit av en fortvilt livssituasjon og her er det rusbehandling som kan få disse kvinnene tilbake på rett spor, sier Norli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.