Den såkalte «bloggkrigen» mellom Isabel Raad og tidligere fotballspiller Mads Hansen har pågått i månedsvis.

Mens Raad mener Hansen mobber henne, blant annet for å ha utført plastiske operasjoner, mener Hansen selv at bloggeren inntar offerrollen og må tåle kritikken.

Fredag 27. juli la Raad ut et innlegg på bloggen sin hvor hun fortalte at hun kom til å anmelde Hansen for mobbing på nett.

«Ja, det var "morsomt" i starten, men nå har det ikke blitt noe annet enn en evig lang mobbefest. Tenk at han har utsatt meg for dette i tre år? Det er helt vanvittig,» skriver Raad på bloggen.

Etter innlegget ble skrevet, har Raad imidlertid tatt kontakt med Hansen for å begrave stridsøksen.

- Det stemmer at hun ringte meg, bekrefter Hansen overfor Nettavisen.

Den tidligere Mjøndalen-spilleren understreker at det var en privat samtale og at han derfor ikke ønsker å gå i detaljer.

- Vi er uenig i en del ting og enig i noe. Jeg vil ikke si at noen av oss endret standpunkt fundamentalt, men jeg har jo etterlyst at hun, i stedet for å bare skrive på bloggen sin, skulle ta kontakt for en prat direkte. Og det gjorde hun, sier Hansen.

- Mot mitt prinsipielle standpunkt

Hansen sier at han fortsatt står ved tidligere uttalelser om at man som offentlig person må tåle å få kritikk for det man sier og gjør.

- Det går egentlig mot mitt prinsipielle standpunkt å gi noen frikort fordi de ber om det. Men når hun ringer og ber meg om å slutte, så skal jeg gjøre det.

- Så vi vil ikke få se flere innlegg om Isabel Raad på din Instagram?

- Nei, nå har jeg sagt at jeg skal la det ligge, så da gjør jeg det. Til gjengjeld har hun sagt at hun ikke skal skrive mer om plastiske operasjoner, og da er det forsåvidt ingen grunn til at jeg skal kritisere henne.

Videre sier Hansen at han irriterer seg over at Raad «slentrer med fakta» i innleggene som omtaler ham.

- Hun skriver at jeg har mobbet henne i tre år, men første gang jeg nevnte henne var våren 2016. I tillegg sier hun at jeg har kritisert utseendet hennes i over tre år, og det er bare tull. Den uka hun var med i Paradise Hotel la jeg ut noen innlegg hvor jeg fleipa med det å ha rumpeimplantater og lagde humor på hvordan rumpa hennes så ut. Det er i grenseland og jeg kan se at det ble tolka feil, sier Hansen, og fortsetter:

- Men det er også de eneste gangene jeg har kommentert hennes utseende. Ellers har det handlet om måten hun omtaler plastiske operasjoner på, ikke hvordan hun ser ut. Vi kan godt være uenige i diskuejonen, men vi må være enige i faktagrunlaget.

- Ønsket å få slutt på dette

Nettavisen har kontaktet Isabel Raad, men hun ønsker ikke å kommentere saken utover det som står på bloggen hennes:

«Mads Hansen og jeg har hatt en samtale sammen der vi begge har blitt enige om å ikke nevne hverandre mer. Dette har nå kommet til eg punkt der jeg personlig ringte Mads, og forklarte mine følelser. Jeg synes ikk at ting som har blitt postet av meg har vært innafor, og alt jeg har ønsket er å få slutt på dette. Det har jeg nå fått,» skriver hun blant annet.

Truet med anmeldelse

Hansen har bygd seg opp en solid følgerskare på sosiale medier, og har lenge harselert med bloggere som fronter plastiske operasjoner til sine unge følgere.

Da Raad blogget om at hun skulle anmelde ham, svarte Hansen i kjent stil med et Instagram-innlegg hvor han delte et skjermdump av blogginnlegget, samt sin egen versjon av «anmeldelse av Mads Hansen»:

«Alt i alt mener vi i Sraad.no at Hansen er et dårlig menneske, som heller ikke klarer å skille humor og kritikk fra mobbing,» skriver Hansen, med en humoristisk tone.

Hansen sier nå at han ikke vet om anmeldelsen ble levert eller ikke.

- Jeg håper jo ikke hun anmeldte meg. Ikke fordi jeg er redd for noe, men et politi som allerede må priorirtere beinhardt på grunn av mangel på ressurser, håper jeg skal slippe å forholde seg til en slik tullete anmeldelse.

- Så du er ikke redd for utfallet av anmeldelsen?

- Nei, da jeg leste at hun skulle anmelde tenkte jeg bare at dette gjør farsen komplett. Jeg har ingen jusutddaning, men dette tar jeg med knusende ro.


Får støtte

Hansen får støtte fra egne følgere, blant annet blogger Kristin Gjelsvik, som også har vært tydelig på at hun mener at positiv omtale av plastiske operasjoner ikke hører hjemme på bloggene til unge jenter.

- Mobberen Mads, med den helt nødvendige kritiske røsten! Som faktisk tør å røske opp i en bransje hvor tilstandene er villere enn ville vesten, og som avslører dobbeltmoral og en særdeles skitten forretningsdrift. At dette skulle føre til en anmeldelse er rett og slett helt vanvittig. Og bittelitt komisk, skriver Gjelsvik i kommentarfeltet på Instagram.

- Forkastelig budskap

I sommer har Hansen hatt stor suksess med låta «Sommerkroppen», som ifølge ham selv er et humoristisk innslag i debatten rundt plastiske operasjoner og måten det blir normalisert på.

- Låta ble skrevet mest for gøy, men samtidig så er teksten noe jeg kan stå inne for. Jeg synes det er forkastelig med det budskapet mange bloggere fronter, om at man kan operere seg til en finere kropp hvis man ikke er fornøyd, sa Hansen til Nettavisen tidligere i sommer.