RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blokka må rives fra toppen

Sist oppdatert:
Det er den eneste måten å få ut de savnede i Fjelltunvegen i Ålesund på.

Redningsmannskapene har fortsatt ikke kunnet gå inn i den sammenraste bygningen i Fjelltunvegen 31 for å søke etter de fem personer som fortsatt er savnet. Selv om håpet om å finne overlevende er minimalt, definerer politiet fortsatt aksjonen som et søk etter savnede personer, skriver politiet i en pressemelding.

Konstituert leder Erik Thorenfeldt sier på politiets pressekonferanse at bygget trolig må rives ovenfra bit for bit. Førsteetasjen i bygningen er helt borte, og det er ikke mulig å gå inn nedenfra.

Dette kan ikke gjøres før brannen er slukket og man kjenner til de geologiske forholdene på stedet. Det befinner seg tre store steinblokker bak bygget, og man vet ikke om disse er stabile eller ikke.

Eksplosjonsfaren i det sammenraste bygget i Fjelltunvegen 31 i Ålesund er fortsatt stor. Politiet opprettholder evakueringen av de om lag 420 personene som er rammet av evakueringen.

Det brenner fortsatt i den 6000 liter store propantanken, men brannvesenet har ikke full oversikt over hvor mye propan som er igjen i tanken.

Redningsmannskapene jobber med å finne løsninger som gjør at avbrenningen kan foregå raskere enn det situasjonen er for øyeblikket. En løsning kan være å lage et større hull i tanken, men det representerer en høyere risiko enn om gasstanken får brenne tom slik den nå står.

Dette kan imidlertid ta tid. Uansett hvilken løsning man velger frykter brannvesenet for at det kan oppstå en eksplosjon som kan kaste bygningselementer flere hundre meter unna skadestedet. Brannvesenet frykter også for at det kan være gass kan være samlet i hulrom i bygningen og at denne kan antennes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere