RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøndene sier nei til oljeboring

Sist oppdatert:
De tre nordligste bonde- og småbrukarlagene sier klart nei til olje i nord.

Det kommer fram i en felles uttalelse fra Nordland, Troms og Finnmark Bonde og småbrukarlag. De var samlet til felles årsmøte i Tromsø, og ber politikerne tenke seg grundig om.

- Vi opplever at mange politikere ivrer for å få i gang oljeaktivitet utafor Lofoten, Vesterålen og Senja. Oljeindustrien med mektige kapitalkrefter presser på, og lokalpolitikere lar seg lokke inn i drømmen om velstand og vekst, heter det i uttalelsen, ifølge Nordlys.

- Det er viktig å huske hvorfor vi borer etter olje. Noen kortsiktig-tenkende politikere synes å tro at det er for å skape arbeidsplasser i distriktene i en generasjon eller to – det er det ikke. I Norge har vi nok av både olje og penger. Det er til dels for mye olje i markedet, og prisene er derfor – i et miljøperspektiv – altfor lave.

Bondelaget ber regjeringen om å heller velge å spare på havbunnen.

- Oljefondet er sårbart – det består av aksjer og verdipapirer spredt over hele verden, og det kan lett tape sin verdi dersom vi blir rammet av nye kriser i finansmarkedet. Småbrukarlagets nordnorske årsmøte ber derfor myndighetene (storting og regjering) om å ta bedre vare på oljefondet. Det beste stedet å bevare oljefondet på, og der avkastninga blir størst, er å la det ligge i ro under havbunnen.

Les flere saker hos Nordlys.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere