Bodø risikerer millionsøksmål

Foreldrene til Lena Markussen Tømmerås (12), som ble drept av et lekestativ i Bodø, venter på Riksadvokatens uttalelse før de avgjør om de skal saksøke kommunen.

Salten politidistrikt innstilte på at Bodø kommune skulle straffes med 100.000 kroner i bot, men Statsadvokaten i Nordland henla saken mot kommunen. Riksadvokaten gjenåpnet derimot saken og nå venter jentas foreldre på om Riksadvokaten vil tiltale kommunen.

– Vi venter på Riksadvokatens avgjørelse før vi fatter en endelig beslutning om søksmålet mot kommunen, sier bistandsadvokaten til Lenas foreldre, Jan Gunnar Ness, til Avisa Nordland.

Produsenten og selgeren av lekestativet ble denne uken dømt til fengsel etter at det underdimensjonerte lekestativet knakk sammen og drepte 12 år gamle Lena Markussen Tømmerås.

Kommunen som kjøpte stativet gikk derimot fri i første runde. Foreldrene til jenta ønsker derimot at også kommunen skal ta sin del av ansvaret.

– Kommunen har et klart ansvar for at datteren vår ble frarøvet livet, sier Svein Tømmerås til AN. I følge avisen vil det være snakk om millionbeløp hvis det blir tatt ut søksmål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.