RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Bodybuilder banket sønnen

Men Bergen tingrett mente volden lå innenfor grensene av hva man kan tillate i barneoppdragelse.

Onsdag dømte Bergen tingrett ham til fengsel for trusler mot kona, men frifant ham for vold mot sønnen (10).

Celebral parese
To av dommerne mente at bodybuilderens behandling av den celebral parese-rammede sønnen var vanlig oppdragelse, selv om det samtidig falt innenfor loven om legemsfornærmelse.

Tiåringen var blitt satt til å passe sin ett år gamle lillesøster, mens faren spiste. Søsteren begynte å gråte, slik at 38-åringen måtte oppsøke barna på soverommet. Ifølge faren fant han sønnen liggende oppå den lille søsteren, og da han ble tilsnakket reagerte han med å le. Rasende røsket han gutten i håret og befalte han å gå på badet for gjøre seg klar for natten.

Dunket hodet
Men ifølge tiåringen var episoden langt fra så uskyldig som faren beskrev. Det illsinte faren hadde tatt grep om håret til gutten og slept ham inn på badet. Der ble han slengt i gulvet slik at han slo hodet. Neste dag tryglet han moren om å ikke gå på jobb. Han var redd for å være alene med faren.

I det påfølgende dommeravhøret var gutten derimot uklar på hva som hadde skjedd, noe som fikk dommerne til å tvile. Den tvilen måtte komme 38-åringen til gode. «Flertallet legger til grunn at slik fysisk avstraffelse som tiltalte har benyttet ligger innenfor rimelige grenser, og anses som en lempelig irettesettelse av sønnen da han ikke gjorde som han fikk beskjed om av tiltalte» heter det i dommen.

Anabole steroider
Men retten var ikke i tvil om at den tidligere voldsdømte bodybuilderen hadde framsatt svært grove trusler overfor kona. Han innrømmet også at store mengder doping-midler, som ble funnet i hjemmet deres, tilhørte ham. Under rettssaken forklarte han at han hadde brukt anabole steroider siden 1998, og de til sammen 165.000 mg i beslaget, var ment til eget forbruk.

Dommerne trodde 38-åringens trusselutfall mot kona og tidligere voldshistorier hadde sammenheng med doping-bruken. Frykten for gjentakelse var stor, spesielt siden han ikke hadde sluttet å bruke piller.

Straffen ble satt til ett år og to måneders fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere