Bokhandelen Ark trekker spillet «Politisk ukorrekt», etter å ha blitt gjort oppmerksom på at spillets kort inneholder setninger av typen «å gi abort med strikkepinner» og «å bli voldtatt av en hingst». Det skriver NRK.

– Jeg mener spillet ufarliggjør temaer som dyresex og incest. Dette er ikke humor og underholdning, sier Gunnhild Folgerø.

Hun er en av flere som har reagert på spillet.

«Politisk ukorrekt» består av ulike kort med setninger på. Poenget med spillet er at deltakerne setter sammen kortene til setninger, og slik få mest mulig poeng. Spillet er inspirert av det svært populære amerikanske spillet Cards Against Humanity.

Spillet gis ut av Vennerød forlag, og daglig leder Christian Vennerød mener Folgerø har misforstått spillet. Han sier spillet går ut på hvor ytringsfriheten går, men at forlaget ikke anbefaler disse ytringene eller handlingene som ligger bak.

Folgerø delte sin mening om spillet på Facebook, og fikk mange reaksjoner og delinger. Ark sier de er glade for tilbakemeldingene, sier de har gått gjennom kortene og har besluttet å trekke spillet og utvidelsespakkene slik de er i nåværende farm. De kundene som ønsker å returnere spillet, kan gjøre dette.

– At Ark fjerner spillet forteller noe om at vi har fått et klima for hva som er politisk korrekt som har blitt knallhardt. Det viser at det er større behov for spillet enn hva vi hadde tenkt oss. Hvis det ikke engang er lov å diskutere grensen for med eksempler hvor ytringsfrihet går, så er vi ille ute å kjøre, sier Vennerød til NRK.

Også Tanum velger å trekke spillet.

- Vi har nå gått igjennom alle kortene i spillet og i den ene utvidelsespakken som er i salg hos oss, og vi har besluttet å trekke både spillet og utvidelsespakken fra markedet, sier Karin Mundal, som er leder for Tanum bokhandel, til Dagbladet.

Bokhandelen Norli opplyser til avisen at de ikke vil trekke spillet.

Les også: Disse spillene krangler vi mest om i jula