RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bokhandleren får likevel visum

Sist oppdatert:
Shah Mohammad Rais skal delta på Litteraturfestivalen på Lillehammer. Utlendingsdirektoratet snur og innvilger visum.

Utlendingsdirektoratet (UDI) har behandlet en ny søknad om visum fra Rais. Denne gangen får den kjente afghaneren lov til å komme til Norge. Dette fremgår av en pressemelding fra UDI.

Rais har tidligere fått avslag på sin søknad hos UDI. Så sent som i dag, torsdag, ble hans klage til Utlendingsnemnda avslått.

Lillehammer
Men Rais hadde sendt av gårde en ny søknad om visum, basert på nye forutsetninger. Blant annet ble det anført at han var invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer.

- I tillegg er grunnlaget for søknaden styrket ved at Rais er invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer. UDI har derfor besluttet å innvilge besøksvisum for Rais og hans familie, sier assisterende direktør i UDI, Frode Forfang, i en kommentar.

Fryktet avhopping
Rais fikk visum til Norge i oktober 2005, men visumet ble trukket tilbake etter at Rais hadde uttalt til media at han vurderte å søke asyl i Europa.

Visumet er denne gangen utstedt for Rais, hans kone, og tre barn. Det gjelder for hele Schengen-området, og varer i tre måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere