*Nettavisen* Nyheter.

Bokser dømt for vold

En 17 år gammel bokser er i Karmsund tingrett dømt til 45 dagers samfunnsstraff.

30.06.05 14:16

Gutten er dømt for grov, uprovosert vold mot en mann. Han er også dømt for bråk i fylla natt til 1. mai, skriver Haugesunds Avis. 17-åringen regnes som en av landets største boksetalenter.

Det var etter en dansetilstelning på Straumen i Tysvær i november i fjor at voldsepisoden skjedde. Bokseren sto sammen med noen kamerater foran bilen til fornærmede, som skulle hjem etter å ha vært dørvakt på stedet.

Ble provosert
Da de ikke flyttet seg, brukte han hornet. Dette provoserte bokseren. Han gikk bort og tildelte sjåføren et slag gjennom vinduet. I tingretten var ikke den unge bokseren sikker på om han slo med knyttet eller flat hånd. Retten er imidlertid kommet fram til at slaget ble utført med knyttet hånd.

«Slaget falt etter at tiltalte hadde hisset seg opp og derfor nærmest handlet instinktivt. For tiltalte, som er bokser på nasjonalt nivå, vil det derfor etter rettens vurdering være en nærmest instinktiv handling å knytte hånden når slaget tildeles», heter det i dommen.

Reaksjon fra idretten
Bokseren kan også vente seg en reaksjon fra idretten. Generalsekretær i Norges Bokseforbund Oddvar Ervik sier det er klubben som først og fremst må reagere.

– Men nå når han er dømt, må klubben rapportere dette til oss. Er volden grov, kan det bli en sak for idrettens domsutvalg. Den vanligste reaksjonen har vært utestengelse fra boksesporten i en eller to sesonger, sier han til Haugesunds Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag