*Nettavisen* Nyheter.

Bokstav-karakterene kan forsvinne

Universitetet i Oslo (Arkivbilde). Foto: (TV 2)

Universiteter og høyskoler sliter med å tilpasse seg bokstavkarakterene.

28.12.06 08:48

Målet med den tre år gamle ordningen med bokstavkarakterer er at hele skalaen fra A til E skal brukes. Dette målet er nådd på bachelorstudiet, men flere frykter at dette ikke er godt nok tilpasset på masternivå, skriver Aftenposten.

- Ved opptak til masternivå skjer det en utsiling av kandidater, noe som automatisk gir et høyere nivå. I tillegg jobber disse studentene mer, holdningen er at skal man ta mastergrad, så skal karakteren være god, sier studiedirektør Monica Bakken ved Universitetet i Oslo til Aftenposten.

Ansatte ved læreinstitusjonene frykter at det vil gå inflasjon i gode karakterer og dermed skape et troverdighetsproblem for lærerstedet. Dersom det ikke blir en bedre karakterfordelingen kan dette resultere i et nytt system for karaktergivning hvor av bestått/ikke bestått er et av forslagene.

- Fordelen er at man omgår problemet med for mange gode karakterer, ulempen er at det kan by på problemer for kandidater som søker seg til utlandet. Der kan en slik karakter bli oppfattet som ullen, sier Bakken til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.