RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Boligblokk kollapset - flere er innesperret

Sist oppdatert:
En seksetasjes boligblokk i Ålesund har kollapset. Flere folk kan være innesperret.

Ålesund sykehus opplyser til Nettavisen onsdag morgen at totalt 22 personer er blitt sendt til sykehus. To av disse er lettere skadet.

Ifølge politiet er fem personer savnet. Det ble først meldt at seks personer var savnet, men litt før klokken 09 ble det klart at en beboer var bortreist.

Har du foto, video eller tips i saken? Send sms/mms med kodeord tips til 1930. Eller ta kontakt på epost: vaktsjef@nettavisen.no

Politiet fikk melding om at en seksetasjes boligblokk på Fjelltun i Ålesund har kollapset ved 04-tiden natt til onsdag. Minst 20 mennesker bodde i blokken og flere er fraktet til Ålesund sykehus.

Mannskaper fra brannvesen, helsevesen og politi er på stedet og situasjonen blir beskrevet som kaotisk.

Se video her(artikkelen fortsetter under)

224113

- Det er ganske kaotisk her. Det vi vet er at en seksetasjes boligblokk har rast sammen. Vi forsøker å få fatt i de ressursene vi trenger som kraner og andre maskiner. Det er også gass i en tank utenfor blokken som lekker, så det er mange utfordringer nå. Det er veldig kaotisk, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Audun Vartdal, til Nettavisen.

- Vi har tatt ut mange overlevende og mange er skadd, men vi tror det fortsatt er folk inne i blokken, sier Vartdal.

Saken fortsetter nedenfor.

- Den nedre delen sviktet
Operasjonsleder Vartdal sier at politiet ennå ikke har oversikt om noen av beboerne kan befinne seg i ruinene, men opplyser at minst 20 mennesker bodde i blokken.

Politiet vet ennå ikke om noen mennesker kan ha omkommet i kollapsen. Årsaken til kollapsen er fortsatt ukjent.

- Det vi har oppfattet er at den nedre delen av blokken har sviktet og at resten av blokken har gitt etter, sier han.

Boligblokken skal være forholdsvis ny.

FØLG UTVIKLINGEN PÅ MOBIL:
*Gratis bokmerke: Send NETT til 1930

*Nyhetsvarsling: Send NYHET START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding)

- To personer innlagt
Fagdirektør Odd Veddeng ved Ålesund sykehus forteller at de er i full kriseberedskap.

- Vi har fått inn 22 personer totalt fra stedet. De fleste bodde i denne blokken, og så har vi fått inn fire personer fra nabobygg. Det er to av disse som har lettere skader. Den ene har innhalert røyk og en annen har noen kuttskader, sier Veddeng til Nettavisen.

- Men vi savner i øyeblikket fem personer. Så vi kan i verste fall få inn fem som er hardt skadet eller omkommet, men det vet vi ikke noe om ennå, sier Veddeng ved 06.15-tiden.

Han forteller at det er en kaotisk situasjon, og at de foreløpig ikke har helt oversikt over situasjonen.

- Grunnen til at vi ikke får full oversikt er at man ikke kan gå inn i huset ennå. Det er brann og fare for eksplosjon, sier Veddeng til Nettavisen.

Like før klokken 08 opplyser sykehuset at to personer er innlagt med lettere skader etter ulykken. De resterende 20 personene er sendt til Rica Parken hotell i Ålesund, der et kriseteam tar hånd om dem.

Brann på stedet
I tillegg er det en gasslekkasje i området, noe som har resultert i at flere personer i nærliggende boliger har blitt evakuert. Politiet vet ikke om gasstanken befinner seg i ruinene eller utenfor ruinene. Kollapsen har også resultert i brann på stedet.

- Det var tilløp til flammer i bygget, men eksplosjonsfaren er borte, sier Vartdal.

En av beboerne i blokka sier til Sunnmørsposten at det var et voldsomt smell som vekket dem som bodde i huset:

- Huset ble skutt ti meter fram og vi måtte klatre ned fra balkongen. Hele første etasje er rasert vekk. Det var som et jordskjelv, sier en av dem som bodde i huset og opplevde dramaet.

Sender inn fjellredningsgruppe
Hovedredningssentralen i Sør-Norge er også satt i beredskap.

- Vi har sendt et Seaking-helikopter nedover, men det er ikke behov for det ennå. Det avventer på Vigra inntil situasjonen er ytterligere avklart, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Nettavisen.

Den alpine fjellredningsgruppen har nå møtt opp på stedet med flere medlemmer. De er spesialister i ekstremredning fra fjellhyller og i rasområder.

Andre ekspertgrupper flere steder i Norge blir nå kontaktet angående redning av ofre inne i bygningen.

Har du foto, video eller tips i saken? Send sms/mms med kodeord tips til 1930. Eller ta kontakt på epost: vaktsjef@nettavisen.no


View Larger Map


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere