*Nettavisen* Nyheter.

Bolighus totalskadd

Foto: Benedicte Økland Amundsen

Brannmannskaper kjempet mot flammene i en time.

26.07.09 16:45

Det brant søndag ettermiddag kraftig i et bolighus i Saltnesbjørka på Saltnes i Østfold.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 15.14.

Overtent
Ved 15.35-tiden hadde brannmannskapene ikke kontroll over situasjonen.

– Brannen har spredt seg og ved 15.35-tiden fikk vi melding om at huset var overtent, sier operasjonsleder Paul Horne i Østfold til Nettavisen.

Bolighuset i Saltnes ligger rundt 20 minutter unna nærmeste brannstasjon, noe som medfører at det tok noe tid før slukkingsarbeidet kom i gang.

– I utrykning korter vi ned tiden en del, men det tar noe tid å komme seg til det området hvor det brenner, bekrefter operasjonslederen.

Totalskadd
Brannmannskaper fra Moss, Rygge og Fredrikstad kjempet i rundt en time mot flammene, og klokken 16.16 fikk de situasjonen under kontroll.

– Det er hovedsakelig skader på gesimsen og takkonstruksjonen, og boligen er totalskadd. Foreløpig er brannårsaken uklar, men vi vil foreta en åstedsundersøkelse i morgen formiddag, sier operasjonsleder Horne til Nettavisen klokken 16.40.

Han forteller at boligen ikke er beboelig, men at det kan være mulig å redde huset uten å rive det til grunnen.

– Ingen personskader
Det er ikke meldt om noen personskader.

– Det var kun en beboer hjemme da brannen brøt ut, og vedkommende har kommet seg ut av huset, sier Horne.

En nabo har på grunn av røyken blitt evakuert til et av nabohusene, og det er ifølge operasjonslederen ikke fare for spredning.

– Slukker fra taket
En annen nabo sier til Nettavisen at det ryker veldig fra huset, og at brannmannskaper tar inn vann i annen etasje på huset.

– De har fjernet en del takstein og spyler vann inn fra taket og ned, men foreløpig står veggene. Det synes ikke så godt at huset brenner fra fremsiden, men det er veldig mye røyk, sier Bjørn Amundsen til Nettavisen.

Amundsen bor rundt 150 meter fra huset som brenner.

– Vi gikk ut for å se, men har gått inn igjen og følger med fra vinduet, sier han.

Etter det Nettavisen kjenner til bor en mor og hennes barn i det nå overtente huset. Barna skal ikke ha vært hjemme da brannen brøt ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.