*Nettavisen* Nyheter.

Boligprisene ned 1,1 prosent

 

Christian Vammervold Dreyer er administrerende direktør i Eiendom Norge. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Boligprisene falt med 1,1 prosent i september. Gode nyheter, mener Eiendom Norge.

03.10.19 12:02

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i september, sier Eiendom Norges administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

Han kaller dette «godt nytt for norsk økonomi» og viser til at moderat prisutvikling vil si større stabilitet og forutsigbarhet i markedet.

I absolutte tall falt prisene med 1,1 prosent i september. Men korrigerer man prisutviklingen for sesongvariasjoner, er det ifølge Eiendom Norge-statistikken snakk om en økning i boligprisene på 0,2 prosent.

I løpet av de siste tolv månedene har prisene steget med 2,6 prosent.

Mindre regional variasjon

Prisutviklingen i Oslo i september lå på linje med landet som helhet. Meklere i Oslo melder ifølge Dreyer om et «selektivt» marked, men selv mener han dette er et tegn på at markedet er i balanse.

Prisene falt noe mer i Bergen (-1,8 prosent) og Trondheim (-1,9 prosent), mens fallet var marginalt lavere i Stavanger (-1,0 prosent).

De regionale variasjonene har det siste året vært mindre enn det som har vært vanlig tidligere år.

Aktiviteten i markedet beskrives som høy. Det ble solgt 4,1 prosent flere boliger i september i år enn i september i fjor.

Prissensitivt marked

DNB Eiendoms leder Terje Buraas sier han er litt overrasket over at den sesongjusterte prisveksten ikke ble høyere.

– Men september er en måned der boligprisene normalt synker, noe som har skjedd de siste ti årene. Det er fortsatt moderat prisvekst i boligmarkedet, og boligprisene har aldri vært så stabile som nå, sier Buraas.

Ifølge ham preges markedet av at flere sitter på gjerdet enn før.

– Boligmarkedet nå er ekstremt prissensitivt, og prises ikke boligene riktig, blir de liggende uten interesserte kjøpere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag