Bølle med kølle slått i svime

Det begynte med en vennlig dask og en politikølle, men så ble alt helsvart etter den erotiske aftenen på Universitetet i Bergen.

20.02.04 18:55

De to mennene i 20-årene hadde akkurat avsluttet sitt besøk på den tradisjonelle «Erotisk Aften», som arrangeres av jusstudentene på Universitetet i Bergen. Den ene var utkledd som lege iført legefrakk og kortebukser, den andre som politimann med «hvit politikølle i beltehempen på buksen», skriver Bergens Tidende.

Kvelden skulle imidlertid utvikle seg i en lite erotisk retning. Juridisk fakultet hadde bestemt at trappen fra Jekteviksbakken til Sydnesgaten skulle være nattestengt, og hadde stilt opp vakter. Den 23 år gamle «legen» mente bevoktningen var alldeles unødvendig, og begynte å kjekle med vaktene.

22-åringen iført politiuniform og kølle, kom også bort til stedet hvor krangelen utspilte seg. Han var svært beruset. Han skal ha tatt frem politikølla og slått et par lette slag i låret på den kranglevorne 23-åringen.

- Gjør du det en gang til, så slår jeg til deg, sa den unge mannen i legefrakken.

Men 22-åringen ga seg ikke, og dasket på nytt et par ganger med politikøllen. Da gjorde «legen» alvor av trusselen, og slo ned mannen i politikostymet.

Nå har Bergen tingrett gitt en streng straff til den slagferdige «legen». Dommen skal være en advarsel til folk flest.

- Saken gjelder voldsbruk under alkoholpåvirkning i forbindelse med et festarrangement. Allmennpreventive hensyn vil derfor veie tungt, skriver dommeren, som ga 23-åringen tre ukers fengsel pluss deler av regningen for rettssaken - 3000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.