RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bomaktivister herjer Rogaland

Bomaksjonister har satt store deler av bomringen rundt Stavanger ut av spill.

- Vi mener det er urimelig at stadig høyere bomavgifter blir tredd nedover hodene på folk. Vi vil vise at det ikke er alle som liker det, sier en talsmann for aksjonistene til TV 2 Nyhetene.

Aksjonistene bruker ekspanderende fugemasse for å ødelegge funksjonene på bomstasjonenes myntautomater. 14 bomstasjoner ble sabotert, seks av dem har siden vært helt ute av funksjon.

- Vi lyktes ikke helt denne gangen. Men vi kommer helt sikkert til å gjennomføre flere aksjoner. Målet er å sette alle bomstasjonene ut av spill, sier talsmannen.

- Dette er da strengt ulovlig?

- Ja, det er for så vidt det. Men historien viser at sivil ulydighet er det som må til for å få en regjering til å skifte mening. De økonomiske tapene er ikke så store. Jeg tror vi har mange bilister med oss på at dette er riktig å gjøre, sier talsmannen.

Bomselskapet har de siste dagene jobbet for fullt for å få bomringen tilbake i normal drift. De lover at skadene skal være utbedret i morgen tidlig.

- Dette er hærverk som gir oss store ekstrakostnader. Saken vil bli politianmeldt, sier dalig leder i Bompengeordningen på Nord-Jæren, Halvor Aarestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere