RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombe var muggent brød

Sist oppdatert:
Rådhuset i Nesseby kommune i Øst-Finnmark ble evakuert tidligere i dag etter at en mistenkelig pakke ble levert. «Bomben» viste seg å være muggent brød og boller.

Bombeeksperter fra Forsvarets overkommando Nord-Norge ble tilkalt for å hjelpe det lokale politiet med å undersøke pakken, og ankom stedet i 16-tiden.

En time senere hadde to godt utstyrte ekspertene fra Forsvaret åpnet pakken som slettes ikke var eksplosiv.

Muggent brød og boller
- Pakken inneholdt muggent brud og boller, opplyser operasjonsleder Eigil Henninen ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet ser likevel svært alvorlig på saken, som har krevd store ressurser og skapt almenn frykt.

- Vi har foreløpig ingen konkrete mistanker om hvem som står bak pakken, men politiet vil gjøre videre undersøkelser i saken, sier Henninen.

Evakuerte rådhuset
Det var ved 13-tiden onsdag at postmottaket i rådhuset mottok den mistenkelig pakken. Den var på størrelse med et A4-ark, og cirka 30 centimeter tykk. Politiet besluttet å evakuere rådhuset og sperret av et området i en radius av 40 - 50 meter rundt bygget.

- Det var tekst og emballasje på pakken som fikk personalet på rådhuset til å reagere. Da vi ankom rådhuset støttet vi dem i denne vurderingen, fortalte operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen ved Øst-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen tidligere onsdag.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva det var ved pakken som gjorde at den virker mistenkelig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere