RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombealarm hos Bondevik

Sist oppdatert:
KOLBOTN (TV 2 Nettavisen): Politiet har en aksjon rundt statsminister Kjell Magne Bondeviks hjem på Kolbotn i Oppegård kommune i Follo. Bombehunder søker ved en barnehagen, som er Bondeviks nabo.

- Vi ble varslet av naboer av Bondevik som så en person gå rundt blokkene med en pakke under armen. Vi har rykket ut og gjennomfører nødvendige sikkerhetstiltak, sier politiadvokat Merete Anita Utgård ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Observasjonen fant sted ved 11-tiden. Så langt er ingen pågrepet.

- Vi har sperret av et skogområde bak boligkomplekset der mannen sist ble observert. Vi har hittil ikke sett noe til mannen eller pakken, sier fungerende politimester Jens Elsebutangen ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Naboer har opplyst til politiet at mannen er av asiatisk opprinnelse. I følge BT skal Bjørg Bondevik ha vært tilstede i leiligheten da mannen ble observert og fraktet bort av politiet.

Bondevik selv har vært i Trondheim fredag, og var ved halv tre tiden på vei tilbake til Oslo, opplyser statsministerens kontor.

Væpnet politi holder vakt

Væpnet politi holder nå vakt ved statsministerens bolig og politiet leter også etter mannen med pakken. Naboer sier til TV 2 Nettavisen politiet er svært strenge med å begrense bevegelsen utenfor terrasseblokkene.

Politiets bombehunder gjennomsøker nå omrdådet ved Skolebakken barnehage, som er nærmeste nabo til Bondevik på Kolbotn.

- Det er for ille at statsministeren bor midt i et tettbebygd område. Når slikt skjer berører det hele sentrum og en barneskole, sier en nabo.

Et helikopter er også satt inn i aksjonen.

- Vi har også varslet Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet og Statsministerens kontor, sier Utgård.

- Holder oss orientert

- Vi har fått beskjed om at det foregår en politiaksjon ved statsministerens bolig. Vi fikk beskjed om dette i 12-tiden. Vi vil holde oss orientert om det som foregår, og forholder oss til det politiet sier, opplyser Øivind Østang, informasjonssjef ved Statsministerens kontor til TV 2 Nettavisen.

- Alle elevene innendørs

Rektor ved Kolbotn skole, Martha Andri Haarvei, sier til Dagbladet.no at hun har fått beskjed om å holde alle de 330 barna på skolen innendørs.

- Det er bevæpnet politi og helikopter flyr over oss. Vi holder alle elevene innendørs, sier rektor Haarvei til Dagbladet.

Informasjonssjef i PST, Trond Hugubakken, sier til TV 2 Nettavisen at de blir holdt løpende orientert av politiet i Follo om aksjonen.

Hugubakken opplyser at PST ikke ønsker å kommentere aksjonen utover dette.

TV 2 Nettavisen kommer med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere