*Nettavisen* Nyheter.

Bombebløff på sykehus

«Dette er en bombe» sto det på en stresskoffert. Politiet forberedte full evakuering av Sørlandet sykehus i Flekkefjord fredag.

14.10.05 17:38

Politiet fikk fredag formiddag melding om det som kunne være en bombe på sykehuset i Flekkefjord. På en stresskoffert var det festet en lapp med påskriften «Dette er en bombe». Politiet tok ingen sjanser og tilkalte bombeteamet fra Forsvaret i Bergen.

- Vi hadde også vurdert å evakuere pasientene ved sykehuset, da det ble klart at det dreide seg om en spøk, sier operasjonsleder David Stamnes i Agder politidistrikt til NRK Sørlandet

Bombeteamet sto klare til å reise fra Bergen da sykehuset ga kontrabeskjed. En ansatt hadde stått fram og sat at han var opphavsmann til «bomben».

- Er denne ansatte suspendert fra stillingen ved sykehuset?

- Da det ble klart at en ansatt sto bak denne episoden, gikk saken fra å være en bombetrussel til å bli en personalsak. Vi kan derfor vanskelig kommentere detaljer i saken, sier informasjonsrådgiver Rune Jonassen ved Sørlandet sykehus HF til TV 2 Nettavisen.

Han sier videre at vedkommende får oppfølging fra sykehusets side og vil bli kalt inn til samtale med ledelsen på mandag.

Politiet understreker at en slik «spøk» er helt uakseptabel, og vurderer å gå til rettslige skritt mot vedkommende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag