RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅ SIKRES BEDRE: Det sier bombeekspert.
MÅ SIKRES BEDRE: Det sier bombeekspert. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Bombeekspert ønsker sikkerhetssoner i nytt regjeringskvartal

Sist oppdatert:
Det holder ikke å sikre selve bygningene i det nye regjeringskvartalet mot bilbomber, ifølge en bombeekspert i Forsvaret. Sikkerhetssoner rundt byggene må til, mener han.

Problemstillingen kommer opp i forbindelse med ulike forslag til nytt regjeringskvartal. En spredt løsning vil gi mange stengte gater i hovedstaden, sier Svein Olav Christensen, avdelingsleder for beskyttelse i Nasjonalt kompetansesenter for sikring av bygg, ifølge NRK.

– Hvis målsettingen er å beskytte personell og bevare driften, er det ikke realistisk å sikre et bygg uten sikkerhetssoner mot en bombe på størrelse med den som ble benyttet 22. juli, sier Christensen.

Regjeringen ønsker ikke en omkamp.

– Beslutningen om samlet lokalisering er tatt. Alternativet med stor spredning, hvor vi må ha sikkerhetstiltak og stengte gater mange steder, er dårligere for byen, sa statssekretær Paul Chaffey (H) i Kommunal- og moderniseringsdepartementet da debatten blusset opp. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere