RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombefrykt på Gardermoen

Sist oppdatert:
Deler av avgangshallen på Gardermoen ble evakuert lørdag kveld etter at politiet trodde de hadde en selvmordsbomber i hallen.

Den dramatiske hendelsen skjedde ved 18.15-tiden. I et kvarter var området rundt sikkerhetskontrollen evakuert før politiet kunne konstatere at mannen ikke bar på en bombe.

- Det startet med at en mann satt seg ned rett på utsiden av sikkerhetskontrollen i avgangshallen på en slik måte og med en gjenstand i hånden som var egnet til å skape frykt, sier stasjonssjef Hans Holmgrunn til TV 2 Nettavisen.

Mannen var iført en kappe med hette over hodet. I hånden hadde han noe som politiet først trodde kunne være en selvutløser.

- Det vi ikke visste var om personen hadde sprengstoff på seg, og om det var en selvutløser han hadde i hånden. Da politiet skulle nærme seg mannen, reiste han seg opp og gikk litt fram og tilbake, sier Holmgrunn.

Etter kort tid fikk politiet kontroll med mannen. Det ble da klart at han verken bar på sprengstoff eller selvutløser. Mannen er nå i politiets varetekt på Gardermoen.

- Vi undersøker nå forholdene rundt denne mannen, sier stasjonssjefen.

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen sier til TV 2 Nettavisen at hendelsen ikke fikk konsekvenser for trafikkavviklingen på hovedflyplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere