RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombemann nekter skyld

En 49 år gammel mann som skal ha truet med å sprenge seg selv i lufta inne på Stjørdal trygdekontor tidligere i år, hevder han aldri mente å gjøre alvor av truslene. Nå risikerer han seks års fengsel.

Stjørdalsmannen nektet straffskyld da rettssaken mot han startet i Stjør- og Verdal tingrett i dag. Likevel innrømmer 49-åringen at han kom inn på trygdekontoret i Stjørdal med en dynamittladning festet på kroppen.

- Burde ikke blitt rettssak

Tiltalte hadde med seg nesten en kilo dynamitt, fenghette og et batteri da han besøkte trygdekontoret i mai i år. Forsvarer Ådne Almbakk underslår ikke alvoret i saken, men mener likevel at rettssaken kunne ha vært unngått om mannen hadde fått hjelp på et tidligere tidspunkt.

I retten i dag sa tiltalte at han aldri hadde tenkt å sprenge seg selv i lufta. 49-åringen sa han visste at batteriet han hadde med var for svakt til å kunne utløse en eksplosjon.

Følte seg truet

Dette står i skarp kontrast til det han sa i politiavhør samme dag, og til forklaringen fra de to trygdefunksjonærene han møtte. Begge hadde helt klart inntrykk av at han ville ta sitt eget liv om han ikke fikk uføretrygd.

Aktor Amund Hatlinghus avviser at tiltalte kan ha blitt forledet til å tilstå for mye i tidligere avhør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere