RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Bombemannen» slapp unna

Sist oppdatert:
Væpnet politi i Follo måtte natt til fredag oppgi jakten på en rømling. Mannen er den samme som ble funnet med et bombebelte rundt livet i Stockholm i sommer.

29-åringen, som venter på soning av en dom for flere kriminelle forhold, ble etterlyst 20. desember. Da ønsket politiet i Asker og Bærum å ha ham i avhør. Natt til fredag ble han observert av en politipatrulje utenfor Lidl i Askim, men klarte å stikke av. Biljakten fortsatte på E18 før mannen krasjet i en lyktestolpe ved Statoil-stasjonen på Slitu i Eidsberg. Her slapp han unna.

Fortsatt på frifot
Fredag morgen opplyser politiet til Nettavisen at mannen fortsatt er på frifot. Rømlingen er den samme mannen som i fjor ble kidnappet i Sverige og påført et bombebelte rundt livet.

Follo-politiet måtte avblåse jakten på rømlingen da han truet med å skyte mot politistyrkene. Bilen ble totalvrak, men han løp av gårde til fots. Aksjonen ble avsluttet klokka 02.30. Da hadde store politistyrker med assistanse fra helikopter og hunder deltatt i jakten.

Se video her

- Forsvant i mørket
- Han forsvant i mørket. Vi legger ikke mer ressurser i dette nå, men tar ham ved neste korsvei, uttalte operasjonsleder Brian Skotnes ved Follo politidistrikt til Nettavisen.

Sperret av E18
Ifølge Skotnes gikk aksjonen litt fram og tilbake i Askim og Eidsberg kommune før den endte opp i Slitu. E18 ble sperret av og trafikantene måtte vente mens politiet jaktet på mannen.

Har skutt mot politiet
Mannen anses som farlig for politiet ettersom han ikke ønsker å bli pågrepet. Han har skutt mot politiet ved tidligere anledninger, og dette er årsaken til at politiet valgte å væpne seg før aksjonen.

- Vi regner ikke med at han er farlig for publikum, sier Skotnes.

29-åringen er kjent som den såkalte «bombemannen», som ble etterlatt med et bombebelte rundt livet i en forstad til Stockholm den 29. juni i fjor. I oktober ble han arrestert av norsk politi etter en væpnet politiaksjon på Ski. Han har sonet flere dommer for narkotika og torpedovirksomhet samt vold mot politiet.

I et intervju med bladet Se og Hør har rømlingen selv fortalt at han er farlig for alle og enhver når han er påvirket av narkotika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere