Bombeoffer vil skrive bok

Kvinnen som i årevis ble psykisk og fysisk mishandlet av Magnar Illøkken (42) vurderer å skrive bok om sitt helvete.

Mandag dømte Borgarting lagmannsrett Magnar Illøkken til 14 års fengsel for drapsforsøk på sin kone. Den 37 år gamle kvinnen var nær ved å miste livet da hennes bil ble sprengt på Åssiden i Drammen 23. januar i fjor.

I to rettsinstanser har kvinnen fortalt om hvordan Illøkken psykisk og fysisk mishandlet henne for å beholde kontrollen over henne. Ennå er de to formelt gift, fordi mannen har nektet å gå med på skilsmisse.

- Det er klart at jeg har lyst til å skrive en bok om alt jeg har vært igjennom, først og fremst fordi jeg tror det kan hjelpe kvinner som lever i frykt. Jeg vil også vurdere om jeg skal stille opp med fullt navn i den kampen «Vold mot kvinner» driver. Jeg er vel den eneste som har opplevd så mye tøft og overlevd, sier bilbombeofferet til Drammens Tidende.

Kvinnens forklaringer i retten:

- Jeg kjenner glassplintene på øyet

- Det er for tidlig å si om det blir noen bok, men lysten er der og det mangler ikke på tilbud fra forlag, sier kvinnen.

Illøkken ble dømt til 14 års fengsel for drapsforsøk, men anken dommen på stedet. Straffen er fire år strengere enn dommen fra Drammen tingrett. Kvinnen er fornøyd med dommen, men håper først og fremst at faren til sitt ene barn får hjelp med sine psykiske problemer i fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag