RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Susanne Berg-Hansen (TV 2 Nettavisen)

Bombes av hatmail

Sist oppdatert:
Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk bombarderes nå også av hatmail fra nordmenn.

Selbekk forteller til TV 2 Nettavisen at situasjonen har endret seg litt etter statsminister Jens Stoltenbergs uttalelser.

- Jeg har ikke fått direkte drapstrusler av noen nordmenn, og det håper jeg ikke skal komme. Hatmail, som i seg selv er ganske ubehagelig, har derimot økt sterkt i forbindelse med hendelsene i helgen. Og det synes jeg er ubehagelig. Det er dessverre også en økning av disse mailene etter at Stoltenberg kom med sine uttalelser, sier Selbekk til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke kommentere om hans sikkerhetssituasjon har blitt verre etter at Stoltenberg uttalte seg om ham i VG.

- Men når man indirekte får skylden for det fryktelig dramatisk som skjer, er det med på å øke hatet. Det er vanskelig å spekulere i hvordan uttalelsen påvirker, men at det ikke påvirket noe positivt, er helt sikkert, sier Selbekk.

Redaktøren sir han til sammen har fått flere tusen hatmail, spesielt fra utlendinger.

- Hatmail og truslene øker fra dag til dag. Det at det nå begynner å dukke opp hatmail på norsk, er nytt. Før har det vært på utenlandske språk, sier Selbekk.

Både mail og andre trusler som kommer inn, blir til slutt sendt videre til politiet, som er ansvarlige for redaktørens sikkerhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere