RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombesøk i barnehage

Sist oppdatert:
En skole og barnehage er nærmeste nabo til statsministerens bolig. Alle barna er bedt om å holde seg innendørs mens væpnet politi sjekker området med bombehunder.

Politiet har iverksatt en aksjon rundt statsminister Kjell Magne Bondeviks hjem på Kolbotn i Oppegård kommune etter at naboer av Bondevik så en person gå rundt blokkene med en pakke under armen.

Statsministeren bor i en terrasseleilighet et steinkast fra Kolbotn stasjon. Det er hovedsakelig pensjonister med god råd som bor i de trivelige leilighetene.

Skole og barnehage i nærheten
Nærmeste nabo til leilighetene er Kolbotn barneskole og Skolebakken barnehage. Barnehagen ligger rett bak terrasseleilighetene der Bondevik bor.

- Politiet har bedt oss om å holde barna inne i barnehagen og holde full kontroll på hvem som går ut og inn. Foreldrene kan komme og hente barna sine i barnehagen som vanlig, sier assisterende rådmann i Oppegård, Ewa Ekstad, til TV 2 Nettavisen.

Barna ved skolen ble før klokken 12.30 i dag også bedt om å holde barna innendørs. Det er 330 barn ved skolen.

- Vi har samlet alle barna i én bygning. Vi har ikke fortalt dem noe om hva som foregår, sier baseleder for Skolefritidsordningen for fjerde klasse, Karin Hilander, til TV 2 Nettavisen.

Ringer foreldre
De ansatte ved skolen venter på videre informasjon om hva som skjer.

- Vi holder tilbake barna som pleier å gå hjem alene, og begynner å ringe til foreldrene og ber dem hente barna. Det er mulig å komme inn på skolens område, sier Hilstad.

Politiet i Follo patruljerer området rundt Bondeviks leilighet, skolen og barnehagen døgnet rundt. I morges kjørte de for eksempel rundt i området klokken 12.30. Naboer i området har spøkt med at Kolbotn må være det tryggeste stedet å bo på grunn av den omfattende politipatruljeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere