RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombetrusler mot kjøpesentre i Bergen

Foto: Asle Bentzen
Sist oppdatert:
Bombetruslene som mandag ble funnet i rådhuset i Bergen, skal være rettet mot de store kjøpesentrene i byen.

Ifølge bt.no skal trusselen være framsatt mot de store kjøpesentrene i Bergen, deriblant Galleriet og Xhibition i Bergen sentrum. På den sammenbrettede lappen skal det være gjort amatørmessige forsøk på å skrive arabisk skrift og trusselbrevet er signert Hamas.

Informasjonsdirektør Robert Rastad i Bergen kommune vil overfor iBergen.no ikke kommentere hva som sto på lappene, men henviser til politiet.

Muhammed-tegningene
- Jeg kan bekrefte at truslene har med den pågående debatten om Muhammed-tegningene, sier visepolitimester i Bergen, Bernt Solberg, til iBergen.no

Han vil imidlertid ikke si noe om steinen og truslene som ble kastet inn et vindu i Bergen Rådhus kommer fra muslimsk eller ytterliggående norske høyreekstremisters side.

Det var altså mandag morgen, da de ansatte på informasjonsavdelingen i kommunen kom på jobb, at de fant en stein som var kastet gjennom en rute. Sammen med steinen ble de senere klar over en lapp som inneholdt bombetrusler mot tre forskjellige steder i Bergen der det vanligvis er folk.

Muslim eller høyreekstremist?
- Var truslene rettet mot Moskeen på Nøstet?

- Det var den definitivt ikke, sier Bernt Solberg.

- Var lappen skrevet på norsk?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Hvorfor valgte dere å ikke evakuere noen av stedene?

- Det sluttet vi etter å ha studert innholdet på lappen.

- Dere tok den ikke alvorlig?

- Det er ikke riktig. Vi tar alle slike hendelser alvorlig, men vi vurderte ut fra det som sto på lappen på en slik måte at det ikke var fare for at noe skulle skje, sier visepolitimester Bernt Solberg til iBergen.no

Grupper under oppsikt
Bernt Solberg forteller videre at de ikke vet hvem som kastet steinen, men at lappen kan knyttes til grupper de har hatt under oppsikt. Han vil ikke svare på om steinkasteren finnes på overvåkningskamera rundt Rådhuset.

Påstand om pressetaushet
- Jeg vil ikke si hvilke steder dette er. Jo mindre oppmerksomhet vi kan få om dette, jo bedre, sier Bernt Solberg og påstår at andre redaktører som har sittet på samme informasjon som iBergen.no har, har unnlatt å skrive om det for ikke å helle bensin på bålet.

Øyvind Løland som var vaktsjef i BA i går kveld avviser dette kontant og sier at dette i hvert fall ikke er riktig. De ble klar over saken da iBergen.no skrev om den, men fikk ingen til å bekrefte at hendelsen hadde funnet sted like før deadline.

PST vil overfor iBergen.no ikke kommentere den konkrete trusselen, og henviser til Hordaland politidistrikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere