RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombetrussel henlagt

Politiet klarer ikke å få ut nødvendige telefonutskrifter som kan felle mannen som truet med å sprenge en skole i luften.

(iBergen.no) Politiet står på bar bakke og har sett seg nødt til å henlegge saken om bombetrusselen som ble ringt inn til Ortun skole i Fyllingsdalen 5. desember i fjor. Årsaken er at telefonselskapet ikke finner noen samtaler til skolen i det aktuelle tidsrommet.

Fire-fem henvendelser
Politiet har gjort fire-fem henvendelser til telefonselskapet for å finne ut fra hvilken telefon bombetrusselen kom fra. Men samtalen som kom til skolens sentralbord og som ble besvart av rektor, er ikke registrert noen steder.

- Som oftest får vi treff når vi sender inn. Men i denne saken er ikke samtalen registrert. Det kan være forskjellige forklaringer rent teknisk som gjør dette, sier politiførstebetjent Rune Mjelde ved Fyllingsdalen politistasjon.

- Er dette den direkte årsaken til at dere ikke har en gjerningsmann?

- Vi hadde i alle fall høyst trolig hatt en gjerningstelefon hvis vi hadde fått treff i telefonutskriften hos selskapet som er registrert på skolen. Vi har ikke noe annet og kan ikke gjøre mer. Derfor er saken henlagt, sier Mjelde.

Han understreker at politiet føler seg sikker på at det fant sted en telefonsamtale selv om den ikke er registrert noen steder.

Siktet sjekket ut
Mannen som ble pågrepet samme dag som trusselen ble ringt inn, er sjekket ut av saken.

- Vi har gjort søk på de telefonene han har tilgang til og ikke funnet noe. Dermed ble han sjekket ut av saken før den ble henlagt. Vi har ingen andre i kikkerten, sier Mjelde til iBergen.no.

Skolen tømt
Det var rektor Ivar Skjelten som selv fikk den dramatiske telefonen om at skolen skulle sprenges.

- Det var en voksen mann som ringte, og det var en alvorlig samtale. Jeg fant grunn til å slå alarm. Det ble sagt så mye konkret i samtalen at vi har en mistanke om hvem det kan være, sa rektoren til iBergen.no noen timer etter den skremmende telefonsamtalen.

Hele skolen umiddelbart ble tømt for elever og ansatte. Politiet hadde også bombehunder som gikk igjennom skolen for å forsikre seg om at det ikke var plassert ut noen bomber i bygningen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere