RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombetrussel i retten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Borgarting lagmannsrett ble evakuert etter bombetrussel da drapsforsøket mot denne mannen ble behandlet.

- Vi vurderer det slik at trusselen ikke er reell, sier operasjonsleder Britt Børve ved Oslo politidistrikt til Nettavisen i 12-tiden tirsdag.

Da hadde det gått en time fra bombetrusselen ble ringt inn til Borgarting lagmannsrett.

- Det ble ringt inn en telefon klokken 10.55 der det ble fremsatt en bombetrussel. En bombe skulle gå av innen en time. Vi vurderte innholdet i trusselen, og hvor trusselen ble ringt fra, og kommet til at trusselen ikke er reell, sier Børve til Nettavisen.

Ifølge VG Nett ble trusselen ringt inn fra en psykiatrisk avdeling.

- Trusseltelefonen er sporet til en lukket psykiatrisk avdeling, og evakueringen er avblåst. Vi tror ikke det har noe sammenheng med saken som pågår i retten, sier førstelagmann Nils Erik Lie til VG Nett.

Evakuert
I noen minutter ble bombetrusselen tatt svært alvorlig i Borgarting lagmannsrett. Rettssalen ble evakuert. En rettssal der en av de tiltalte stilte med skuddsikker vest.

Saken det dreier seg om er drapsforsøket på Ghulam Abbas - leder i B-gjengen. I 2007 ble han skutt i hoften og armen da han forlot sitt hjem på Granstangen i Oslo i 2007. Et annet offer for skytingen ble truffet i munnen.

Påtalemyndigheten mener at en 30-åring tilhørende gjengen Young Guns var med, og at 29-åringen avfyrte skuddene. Denne 30-åringen satt i bilen på Haugerud da Stig Millehaugen, ifølge siktelsen, skjøt Young Guns leder Mohammed «Jeddi» Javed (28) i bakhodet tidligere i år.

30-åringen mener selv at Javed-drapet var hevn for drapsforsøket mot Abbas. Et drapsforsøk som igjen var en hevn for skuddene på Aker Brygge der 30-åringen ble skutt i låret.

De to tiltalte ble altså frifunnet for drapsforsøket på Ghulam Abbas i tingretten. Påtalemyndigheten anket saken til lagmannsretten.

Sikkerheten var skyhøy lenge før drapstrusselen ble ringt inn til lagmannsretten tirsdag formiddag. Rettssaken går i sikkerhetssalen i kjelleren i Borgarting lagmannsrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere