Bombetrussel mot Bodø lufthavn

Trafikken på Bodø lufthavn er i gang igjen etter at politiet har avsluttet søk etter bombetrusselen i morges.

15.09.05 09:56

Flyplassen ble evakuert og det var full stans i all trafikk etter at det like før klokka sju i morges ble ringt inn en bombetrussel mot Bodø lufthavn. Mellom 200 og 300 passasjerer måtte forlate lufthavnen og vente på utsiden.

Her kan du se TV 2s innslag fra Bodø (gratis).

Bombetrusselen var rettet mot morgenflyene til Oslo og ble ringt inn klokka 06.42. Politiet iverksatte søk med bombehunder, og Forsvaret ble også varslet. Like før klokka 09.00 ble aksjonen avblåst, og politiet konkluderte med at det ikke var noen bombe.

- Fly og bagasje ble gjennomgått, og søket er nå avsluttet. Det ble ikke funnet noen bombe, bekrefter politifullmektig Randi Strand Hillestad ved Salten politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Skjult nummer
- Bombetrusselen ble ringt inn på et skjult nummer av en engelsktalende person. Vi vet ikke om det var en kvinne eller en mann, sier Hillestad.

Passasjerene som hadde gått om bord på Norwegian-flyet til Oslo med avgang klokka 07.05 ble evakuert, mens SAS Braathens morgenfly med samme destinasjon ikke hadde begynt å ta folk om bord da bombetrusselen kom.

- Ingen panikk
- Det er ingen panikk blant folk. De tar det veldig med ro. Men det var en ubehagelig melding å få for morgenpassasjerene, uttalte TV 2s reporter Roy-Arne Salater til TV 2 Nettavisen like etter at bombetrusselen ble kjent. Han befant seg da på Bodø lufthavn.

- Folk står på utsiden og tar det helt med ro. De fryser. Politiet befinner seg på innsiden og driver søk, sier han.

Oslo-fly må vente
Flyavgangene som ble forsinket var blant annet SAS Braathens SK410 til Oslo, som skulle tatt av klokka 07.20 og Norwegians DY203, som skulle tatt av klokka 07.05. Widerøes avgang med WF802 til Svolvær klokka 07.15 ble innstilt.

Flere av flyene som skulle lande på Bodø lufthavn torsdag morgen, ble berørt. Avinor meldte i morges at Widerøes morgenfly fra Mo i Rana og Svolvær, WF730 og WF803, med rutemessig ankomst klokka 07.55 og 08.21 er kansellert. SAS Braathens SK4561 fra Trondheim til Bodø, som skulle landet 07.55, ble omdirigert til Trondheim.

Se oppdatert informasjon om avganger og ankomster ved Bodø lufthavn her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.