RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bombetrussel mot Tromsø lufthavn

Sist oppdatert:
En mann med nord-norsk dialekt ringte inn bombetrusselen mot Tromsø lufthavn 25 minutter før bomben skulle gå av. Politiet gjennomsøker nå flyplassen.

Alle passasjerer og ansatte ved Tromsø lufthavn er evakuert. Luftrommet over flyplassen er stengt og store styrker fra politiet og brannvesenet er på stedet.

Politiet gjennomsøker nå bygget, men klokken 17.45 var det så langt ikke funnet noe mistenkelig.

- Søket vil bli avsluttet klokken 18. Det er ikke gjort noen funn, så dette ser ut til å være en falsk trussel, opplyser operasjonsleder Arvid Lajord i Troms politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Flyplassen vil bli åpnet igjen når søket avsluttes.

Bombetrusselen ble ringt inn klokken 14.35. Beskjeden var ifølge operasjonsleder Arne Hågensen ved Troms politidistrikt at det skulle gå av en bombe på flyplassen klokken 15. Så langt har ingenting skjedd.

130 passasjerer på rullebanen
130 Norwegian-passasjerer ble sittende i et fly på rullebanen i lang tid som følge av bombetrusselen. Ifølge informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, måtte flyet evakueres midt under ombordstigningen.

- Vi måtte avbryte ombordstiningen. 130 av de 139 passasjerene var kommet om bord. Flyet ble straks tauet vekk fra terminalen, slik rutinen er ved slike trusler. De er nå plassert i trygg avstand fra terminalbygget ute på rulleplassen, sier Ellingsen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge politiet er nå de ansatte i tårnet tilbake på plass og flyet tok av like før klokken 17.

Flyet skulle etter planen ta av klokken 15 og skulle til Gardermoen.

Ringte fra telefonkiosk
Store styrker fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten kom raskt til flyplassen i Tromsø. Terminalbygget, tårnet og fly ble raskt evakuert.

Ifølge operasjonsleder Hågensen var det en mann som snakket nord-norsk dialekt som ringte inn trusselen til Tromsø politistasjon. Motivet for trusselen er ikke kjent.

Mannen ringte inn trusselen fra en telefonkiosk ikke langt fra flyplassen.

- Vi er ved kiosken, og prøver nå å finne ut hvem som ringte inn trusselen, sier Hågensen.

Evakuert til en hangar
Innringeren sa ingenting om motivet for trusselen.

- Det gjør at vi blir mer usikre på hvor mye det kan være i det her, sier operasjonslederen til TV 2 Nettavisen.

Han har ikke oversikt over hvor mange personer som er evakuert fra flyplassen.

- Det er ganske mye folk som er evakuert, og de er evakuert til en hangar utenfor flyplassområdet. Vi skal nå rekvirere en buss så de kan komme i le for vær og vind. Foreløpig blir de i området, sier Hågensen.

Politiet holder pusten
Alle i nærheten av flyplassen holder nå pusten mens politiet gjennomsøker området.

- Etter en totalvurdering har vi kommet fram til at vi foreløpig ikke ber om bistand fra bombeeksperter, sier Hågensen.

All flytrafikk til og fra flyplassen ble stanset, men man jobber nå med å få enkelte fly av gårde fra flyplassen.

- Politiet arbeider nå med å undersøke om denne bombetrusselen er reell, sier kommunikasjonsjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til TV 2 Nettavisen.

Han sier at det er få fly som skulle til flyplassen nå, slik at bombestrusselen i praksis ikke har så stor betydning for flytrafikken. Men det avhenger selvsagt av at stengingen av flyplassen ikke blir langvarig.

Ifølge Avinors hjemmesider skulle seks fly lande i tidsrommet fra klokken 14.48 til 16.30. For to av dem kommer nytt landingstidpunkt etter klokken 16. Fire fly skulle etter planen tatt av mellom 14.30 og 16.30, to av dem skulle til Oslo.

TV 2 Nettavisen kommer med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere